Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Aprenentatge Servei i Finances Ètiques: Nova convocatòria d'Oikocredit i la Fundació Bofill

Aprenentatge Servei i Finances Ètiques: Nova convocatòria d'Oikocredit i la Fundació Bofill

aprenentatge-servei-i-finances-etiques-2016-17.pngdimecres, 21 de de setembre de 2016 12:16

Fins el 19 d'octubre es poden presentar projectes a la convocatòria d'ajuts per projectes d'Aprenentatge Servei i Finances Ètiques d'Oikocredit i la Fundació Jaume Bofill. La present convocatòria, que enguany arriba a la seva 3a edició, està dotada amb 1.500 € que es poden destinar a cobrir les despeses de materials i recursos educatius dels projectes.

 L'Aprenentatge Servei (APS) és una metodologia educativa que implica una primera fase formativa (Aprenentatge) i una segona fase de "retorn" a la societat (Servei) per part dels i les alumnes a través d'activitats de voluntariat molt diverses. Aquesta activitat es realitza en col·laboració amb el Centre Promotor, amb la convicció que és oportú apropar aquests projectes als i les joves, ja que les entitats de Finances Ètiques treballen per obtenir beneficis socials finançant activitats econòmiques que tinguin un impacte social positiu. Els suports s'adrecen a tots els centres i institucions educatives, tant de l'àmbit formal com del no formal, i a entitats socials no lucratives de Catalunya que es proposin desenvolupar projectes d'aprenentatge servei en l'àmbit de les Finances Ètiques durant el curs 2016-2017.

Pots llegir més sobre l'Aprenentatge Servei relacionat amb les Finances Ètiques en aquest article d'en Martí Boneta al blog APS Valors. O també pots veure en aquest vídeo el projecte que van dur a terme l'any passat des de l'Institut Miquel Biada de Mataró. Al projecte Biabanca, alumnes d’Educació Secundària i de Cicle Mitjà de Gestió Administrativa van fer un assessorament financer a companys/es que havien de realitzar un pla d’empresa. Un exemple d’ajuda entre iguals i aprenentatges relacionats amb les finances ètiques.

Més informació sobre la convocatòria a la pàgina web de la Fundació Jaume Bofill.

« Enrere

Arxiu de notícies

« Previous Next »

de gener 2023

de novembre 2022

d’octubre

de setembre

de maig

d’abril

de març

d’octubre 2021

de juny

de maig

d’abril

de desembre 2020

de novembre

de maig

de març

de gener

d’octubre 2019