Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Privadesa

La vostra privadesa és important per a Oikocredit. Ens comprometem a salvaguardar les vostres dades personals.

En aquest avís, us expliquem com OIKOCREDIT —Ecumenical Development Cooperative Society U.A—  i les seves filials a nivell mundial ("Oikocredit International") tracten les vostres dades personals. Aquest avís també se us aplica si invertiu a Oikocredit International a través de la fundació Stichting Oikocredit International Share Foundation (OISF).

Si invertiu a través de la vostra associació local de suport —per exemple, als Països Baixos, Alemanya, Bèlgica— o si sou membre d'una associació de suport local —per exemple, a França, Àustria,  Canadà o els Estats Units—, visiteu el lloc web respectiu. Oikocredit International i les associacions de suport a Oikocredit comparteixen un  compromís comú de protecció de la vostra privadesa, però la manera com ho fem a la pràctica pot diferir a causa de les diferències en els requisits locals.

Qué són les dades personals?

Les dades personals són qualsevol informació que es pugui utilitzar per identificar-vos sense fer esforços considerables. Un nom o un número d'identificació nacional són clarament dades personals. Altres dades poden no considerar-se dades personals per si soles (per exemple, nacionalitat), però esdevindrien personals si es combinen amb altres dades (per exemple, nacionalitat juntament amb un nom). De la mateixa manera, una adreça IP no és una dada personal per si sola, però esdevé personal si es pot vincular amb una persona determinada.

Per què Oikocredit International i OISF tenen dades personals ?

Disposem de les vostres dades personals per poder complir amb els contractes que heu subscrit amb Oikocredit International i l’OISF, així com per complir amb les obligacions legals, com ara les normes de coneixement del client (KYC, per les seves sigles en anglès). A més, tractem de mantenir-vos informats/des sobre el treball d'Oikocredit International, enviant-vos butlletins informatius o altres  correus electrònics especialitzats; tenim les vostres dades per si decidiu subscriure-vos a aquests enviaments.

Quines dades personals i de quin tipus tenen Oikocredit International i l’OISF?

 • Dades pertanyents als  membres i organitzacions sòcies d'Oikocredit International; i a les persones inversores d'OISF

Els membres i organitzacions sòcies d'Oikocredit International són persones jurídiques, no persones físiques. Les dades personals que tenim en relació amb les nostres organitzacions sòcies i col·laboradores són les de les persones de contacte, les persones que són els beneficiaris finals (si n'hi ha), els representants autoritzats/alts directius i membres de consells directius. Oikocredit International dóna servei als comptes a l’OISF, que tenen dades dels mateixos tipus de persones en relació amb les persones jurídiques que inverteixen a l’OISF, així com les dades de les persones que inverteixen directament a l’OISF.

Guardem els següents tipus de dades:

Dades sobre qui és la persona:

 • Nom, adreça postal, número de telèfon, adreça de correu electrònic
 • Les dades contingudes en el document d'identitat d'una persona
 • El càrrec d'una persona en una empresa, si escau (per exemple, propietari efectiu, representant legal, director o garant).
 • Si sou un inversor/a de l'OISF que inverteix en benefici d'un menor, tenim el nom i la data de naixement del nen/a, així com el document d'identitat del nen/a.

Tenim aquestes dades perquè:

 • Necessitem conèixer la vostra identitat per poder complir amb  el contracte que hem subscrit;
 • Necessitem conèixer la vostra identitat i, en el cas d'una persona jurídica, la identitat dels consellers, alts directius, representants i propietaris finals per complir amb els requisits legals. És per això  que obtenim còpies dels documents d’identitat.

Historial de transaccions, per exemple:

 • Nom i número de compte de la persona que dóna instruccions per a un pagament
 • Número de compte de la persona que rep un pagament
 • Compres i vendes d'accions/certificats de dipòsits

Guardem aquestes dades per poder fer efectiu el pagament o instrucció.

Dades necessàries per garantir la integritat del sistema financer i de la missió d'Oikocredit International.

Utilitzem el servei d'un proveïdor extern, Refinitiv (antic  Thomson Reuter's World-Check) per verificar en registres públics si fer negocis amb un inversor/a, membre o organització sòcia (incloent,si escau, directius, alts directius, representants  o  propietaris finals) és acceptable a la llum de les nostres obligacions legals i de la nostra missió. Les dades que obtenim podrien incloure:

 • Antecedents penals o civils de registres públics de tribunals
 • Presència en llistes de sancions nacionals, europees o internacionals
 • Cobertura negativa als mitjans de comunicació

Analitzem aquestes investigacions amb una mirada crítica, tenint en compte en tot moment que poden ser incompletes o irrellevants. En tots els casos, utilitzem aquestes eines només per establir que una persona:

 • No ha comès cap frau ni presenta cap altre risc per al sector financer;
 • No està en llistes de sancions nacionals, europees o internacionals. Si fos així, no farem efectiva la transacció;
 • No participa en activitats incompatibles amb la missió d'Oikocredit International.

Dades personals sensibles, per exemple:

 • Dades penals
 • Dades biomètriques, incloent  el número nacional (per exemple, BSN, DNI, NASS  o número de seguretat social) si apareix a la còpia del passaport o al document nacional d'identitat

La recollida i tractament d'aquestes dades està subjecte a una normativa més estricta. Conservem una còpia del vostre passaport o document nacional d'identitat per complir amb la nostra obligació legal d'identificar les persones amb qui fem negocis. Aquests documents sovint contenen un número nacional i dades biomètriques. No utilitzem aquests detalls més enllà  del procés de recopilació de còpies de documents d’identitat. 

Dades de tercers, per exemple:

 • Dades sobre empreses i els seus representants obtingudes del registre de la cambra nacional de comerç o del registre de la propietat corresponent.
 • Dades d'altres fonts públiques com les oficines de crèdit nacionals pertinents, registres concursals, diaris, internet o xarxes socials.

Utilitzem aquestes dades per comprovar, per exemple:

 • Si les dades dels membres, persones inversores i organitzacions sòcies estan actualitzades respecte al que consta en el registre públic de comerç.
 • En cas de que una possible organització sòcia ofereixi garanties com a part de la seva sol·licitud de préstec: comprovem al registre cadastral / sistema cadastral pertinent qui és el propietari de la propietat, quin és el seu valor estimat i si hi ha hipoteques sobre la mateixa.
 • Com a part del procés d'aprovació del finançament a les organitzacions sòcies,  el nostre personal pot consultar la informació disponible públicament en línia per veure si s'ha de tenir en compte alguna cosa a l'hora de considerar la sol·licitud de finançament. De la mateixa manera, el personal pot consultar aquesta informació com a part del procés d'aprovació per fer-se soci/a o inversor/a.
 • Dades per a la promoció de la feina d'Oikocredit International.

Per promocionar la seva feina, Oikocredit International fa fotografies de les persones que són clientes, personal o altres persones relacionades amb les nostres organitzacions sòcies, inversores i personal de les associacions de suport, amb el consentiment d'aquestes persones. Les fotografies són utilitzades per Oikocredit International i les seves associacions de suport en publicacions de promoció de la nostra feina.

 • Dades de visitants del lloc web (incloent l'ús de MyOikocredit si sou inversor/a d’OISF)

La gent visita els nostres llocs web per diversos motius: per obtenir més informació sobre nosaltres; fer una pregunta o inscriure's a un butlletí; realitzar una inversió a través de les nostres opcions en línia (per exemple, a França i  Suècia, entre d'altres); o per gestionar el seu compte a MyOikocredit. En tots els casos, recopilem determinades dades, per exemple:

 • Adreça IP: l'adreça d'Internet del vostre ordinador o telèfon mòbil,  que es necessita per garantir que els dispositius es puguin comunicar entre ells. De vegades és possible identificar qui hi ha darrere d'una determinada adreça IP (especialment quan es combina una adreça IP amb altres dades), però, quan l’única dada d'un visitant web és l'adreça IP,  el seguiment de la identitat d'una persona necessita autorització judicial.
 • Dades de la visita al nostre lloc web: en quin moment la persona indicada per una adreça IP va visitar quines pàgines web o va realitzar cerques.
 • Si envieu una consulta a través d'un formulari en línia o us subscriviu a un butlletí de notícies, també guardem les dades que introduïu en aquest formulari. Generalment es tracta del vostre nom i adreça de correu electrònic, que ens permeten contactar i enviar-vos el butlletí.
 • Dades del vostre inici de sessió a MyOikocredit: en quin moment la persona identificada amb el nom d'usuari i contrasenya escollits van iniciar sessió a MyOikocredit.
 • El dispositiu que vàreu utilitzar per visitar els nostres llocs web o aplicacions.
 • Cookies.
 • La vostra configuració de les cookies.

Utilitzem aquestes dades de la manera següent:

 • Emmagatzemem les adreces IP per prevenir el frau.
 • Col·loquem diferents tipus de cookies al vostre ordinador. Es tracta de petits fitxers de text que consisteixen en lletres i números. Fan un seguiment de les dades dels llocs web que visiteu i poden recordar les vostres preferències, com ara l'idioma o el nom d'usuari.
 • Les cookies ens indiquen quines pàgines heu vist als llocs web d'Oikocredit. Gràcies a això, podem mostrar-vos informació a mida dels vostres interessos.
 • També veiem quin dispositiu vàreu utilitzar per visitar el nostre lloc web: un telèfon mòbil, un PC o una tauleta, així com el sistema operatiu i la versió del navegador que esteu utilitzant. Això garanteix que el contingut estigui ben formatat per al dispositiu.
 • Algunes cookies són necessàries perquè un lloc web funcioni, però d'altres no. Si només voleu permetre les cookies necessàries per al funcionament, ajusteu la configuració de cookies a configuració de les cookies

Tots els nostres llocs web estan allotjats en servidors d’un tercer amb seu als Països Baixos. Per tant,  si visiteu el nostre lloc web des de l'Índia, per exemple, les vostres dades s'emmagatzemaran als Països Baixos.

 • Dades de persones que interactuen amb nosaltres en els nostres comptes de xarxes socials

Estem actius a xarxes socials com Facebook, Twitter i LinkedIn. En aquestes plataformes, compartim campanyes i informació sobre Oikocredit amb qualsevol persona que estigui interessada. Com a resultat, si deixeu un missatge públic, conservem dades vostres a través dels nostres comptes en aquests mitjans.

Utilitzem botons de xarxes socials com el botó "M'agrada" o  "Comparteix".  Les plataformes de xarxes socials com Facebook són capaces de fer un seguiment de les vostres preferències o el que compartiu a través d'aquests botons. Nosaltres no en fem cap seguiment.

 • Dades dels sol·licitants d'ocupació

Quan sol·liciteu un treball a Oikocredit, envieu una carta de presentació i un CV. Com a resultat, disposem de les dades que apareixen en aquests documents. Si heu presentat la vostra sol·licitud a través del formulari en línia, així com la informació necessària per emplenar-la, també disposarem de l'adreça IP del vostre dispositiu.

A més, com a entitat financera hem de vetllar perquè tots els nostres empleats tinguin la integritat requerida. Per tant, abans de fer una oferta de feina a un sol·licitant, realitzem una recerca d'antecedents per assegurar-nos que no hi ha condemnes penals rellevants o altres factors que suposin un risc per a Oikocredit International. Comprovem els registres disponibles públicament a través del servei d'un proveïdor de tercers, Refinitiv (antic Thomson Reuter's World-Check).

Amb qui comparteixen les vostres dades Oikocredit International i l’OISF?

No compartim dades personals amb altres per motius diferents a facilitar un contracte que hem subscrit a títol personal o amb la vostra organització, o per complir amb la llei.

Per exemple, en l'enviament i recepció de pagaments, utilitzem els serveis de bancs regulats. Aquests bancs reben les dades, que poden incloure dades personals, necessàries per efectuar la transferència. Aquests bancs estan obligats legalment a tractar les vostres dades personals de forma segura.

En principi, les autoritats governamentals holandeses ens poden exigir que transmetem dades personals, d'acord amb les obligacions establertes en lleis com la Llei de prevenció del blanqueig de capitals i finançament del terrorisme (Wwft).

De vegades, fem ús dels serveis d'altres empreses. Per exemple, contractem empreses per fer enviaments de correu dels vostres estats anuals de comptes per correu postal, o per allotjar i desenvolupar els nostres sistemes de TI. En aquests casos, compartim només les dades personals necessàries per completar la tasca, i subscrivim un contracte amb el proveïdor de serveis en el que els requerim que protegeixin les vostres dades.

Com comparteixen internament les dades Oikocredit International i l’OISF?

Pel que fa a les dades de persones relacionades amb les nostres organitzacions sòcies (no membres, inversores o sol·licitants d'ocupació) només: les dades recollides amb la finalitat de crear i avaluar propostes de finançament, incloent-hi els requisits de coneixement del client (KYC), de vegades són tractades pels nostres companys a les nostres oficines regionals o del país. Aquest és el cas quan la sol·licitud de finançament s'origina a través d'una d'aquestes oficines, o quan l'avaluació de riscos d'una proposta de finançament compta amb el suport de personal especialitzat en una d'aquestes oficines. Totes les nostres oficines, allà on siguin, estan subjectes a la nostra política comuna de protecció de dades, inclosos els requisits tècnics per mantenir les dades segures.

Com protegeixen Oikocredit International i l’OISF les vostres dades?

Disposem de mesures per garantir que les vostres dades estiguin protegides enfront de l'accés no autoritzat. Els nostres sistemes estan protegits mitjançant una combinació de controls d'accés físics i electrònics, tecnologia tallafocs i altres mesures de seguretat. Mantenim segregat l'accés als nostres sistemes, per garantir que l'únic personal que té accés a les vostres dades sigui qui les utilitza amb la finalitat per a la qual vàreu facilitar-nos aquestes dades. Els administradors de TI amb accés més ampli signen acords addicionals que els obliguen a protegir les vostres dades. Exigim els mateixos estàndards de seguretat dels nostres proveïdors de serveis.

Durant quant de temps conserven les vostres dades Oikocredit International i l’OISF?

Conservem les vostres dades personals només durant el temps que sigui necessari en relació amb la finalitat per a la qual les vam obtenir. Obtenim les vostres dades només per complir amb l’acord que tenim subscrit, amb el vostre consentiment, o per complir una obligació legal. Per exemple:

 • Si teniu un acord amb nosaltres (per exemple, com a inversor/a, membre o organització sòcia), conservem les vostres dades personals durant el temps que la llei ens obligui. En funció de la documentació, aquest termini varia entre  cinc i set anys després de la finalització del nostre acord.
 • Els butlletins als quals us hagueu subscrit contenen un enllaç per cancel·lar la subscripció. Suprimim la vostra adreça electrònica després de donar-vos de baixa. Tingueu en compte que, per motius tècnics, si us subscriviu més d'una vegada a  un butlletí, rebreu tantes còpies del butlletí com vegades us hagueu subscrit i haureu de donar-vos de baixa utilitzant l'enllaç  per a cada còpia que rebeu.
 • Si sol·liciteu una feina, conservem les vostres dades durant no més de quatre  setmanes després d'haver ocupat el lloc de treball respectiu. Si  accepteu que la vostra sol·licitud s'emmagatzemi per a futures oportunitats, conservem les vostres dades durant 12 mesos després d'haver proporcionat el vostre consentiment.

Els vostres drets

·        Teniu dret a accedir a les vostres dades personals

Podeu sol·licitar revisar quines de les vostres dades personals tenim i amb quines finalitats.

·        Teniu dret a corregir, afegir o suprimir dades personals

També podeu sol·licitar la rectificació o addició de les vostres dades personals si considereu que són incorrectes o incompletes per a la finalitat per a la qual les tenim. A més, si no hi ha cap base legal per què tinguem les vostres dades personals, podeu sol·licitar que les suprimim. O bé, podeu retirar el consentiment que ens hagueu donat prèviament per tenir les vostres dades. Per exemple, podeu sol·licitar donar-vos de baixa d'un butlletí, en aquest cas eliminarem les dades personals que tenim per enviar-vos el butlletí. Si estem obligats legalment a conservar les vostres dades personals, no podem suprimir-les a petició vostra.  Us informarem si és així.

Per exercir els vostres drets, podeu enviar la vostra sol·licitud a  privacy@oikocredit.org o a l'adreça física que s'indica a continuació. Rebreu una resposta per escrit en un termini de quatre setmanes. Quan envieu la vostra sol·licitud, incloeu una còpia del vostre document d'identitat (com ara un passaport) perquè puguem verificar la vostra identitat.  Indiqueu també quina és la vostra relació amb Oikocredit International o OISF (p. ex., inversor, representant d'una organització sòcia o membre, etc.).

Considereu la possibilitat de treure els camps sensibles del vostre document d'identitat (com ara les dades biomètriques). Podeu utilitzar, per exemple, una aplicació oficial com KopieID, proporcionada pel Ministeri d'Assumptes  Econòmics holandès i disponible per a la seva descàrrega a les botigues d'aplicacions d'Apple, Google i Windows.

Oikocredit International pot fer canvis en aquesta declaració de privadesa

Oikocredit pot canviar aquesta  declaració de privadesa en qualsevol moment. Anunciarem qualsevol canvi a la nostra pàgina web. Les versions anteriors de la nostra declaració de privadesa s'emmagatzemaran als nostres arxius. Per visualitzar una versió anterior de la declaració de privadesa, poseu-vos en contacte amb  privacy@oikocredit.org. Aquesta versió es va  actualitzar  el XX de gener de 2021.

Més informació

Podeu enviar les consultes sobre aquesta declaració de privacitat o sobre els nostres serveis a privacy@oikocredit.org. També podeu comunicar-vos amb nosaltres per correu postal a la següent adreça:

Data Protection Officer
OIKOCREDIT, Ecumenical Development Cooperative Society U.A.
PO Box 2136
3800 CC Amersfoort
The Netherlands