Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Oikocredit, invertir en les persones

Oikocredit és una organització que proporciona crèdit per al desenvolupament, donant finançament a projectes que ajudin a la reducció de la pobresa als països del Sud. Oikocredit és un dels majors finançadors privats de microfinances. També proporciona crèdit i capital social a cooperatives productives, organitzacions de comerç just i petites i mitjanes empreses.

La nostra missió

Oikocredit insta persones i organitzacions a invertir de manera responsable. Ofereix serveis financers i dóna suport a les organitzacions per millorar la qualitat de vida de les persones o comunitats de baixos ingressos de manera sostenible.

Des de 1975, Oikocredit ha permès a les persones i organitzacions amb consciència social invertir fàcilment els seus estalvis amb criteris de banca ètica, millorant les vides de moltes persones en països del Sud empobrits.

Els diners invertits a Oikocredit els utilitzem en forma de préstecs a organitzacions del Sud. Aquestes organitzacions els redistribueixen en forma de microcrèdits o en projectes per a comunitats locals. L'experiència demostra que les persones i organitzacions d'aquests països mereixen tota la nostra confiança.

La nostra visió

Una societat global i justa on els recursos es comparteixen de manera sostenible i totes les persones estan apoderades i tenen accés a les oportunitats que necessiten per construir una vida digna.

Els nostres valors

Les persones
Oikocredit dóna suport a organitzacions que donen oportunitats a persones en dificultat, independentment de la seva fe, cultura, edat, o gènere.

El compartir
Oikocredit ofereix una manera de compartir amb sentit. La distribució desigual dels recursos, la riquesa i el poder fan del món un lloc de conflictes. Quan la comunitat global estigui preparada per compartir el que té, respectar-se mútuament i treballar junts, la justícia i la pau podran prevaldre.

L'esperit ecumènic
A tot el món hi ha persones creients disposades a compartir els seus recursos. Oikocredit forma part d'aquesta coalició mundial de solidaritat.

Els grups de base
El desenvolupament és més eficaç quan és participatiu i prové dels grups de base, del Sud i del Nord. En la cultura cooperativa d'Oikocredit la participació i iniciativa de les persones són centrals en les decisions i actuacions.

La integritat
El respecte entre persones implica honestedat i confiança. Oikocredit es proposa escoltar amb comprensió i tenir una comunicació honesta totalment transparent sobre tots els paràmetres de les seves polítiques.

El medi ambient
Un ecosistema equilibrat és la base de la vida i, com a tal, ha de ser conservat. Oikocredit creu que només en un món on els recursos i el poder estiguin repartits de forma equitativa és possible que la naturalesa aconsegueixi un saludable equilibri.