Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Estratègia

Guiada per la nostra missió i visió, la nostra nova estratègia 2022-2026 té un enfocament centrat en la comunitat. Aquest enfocament ens ajudarà a aconseguir un impacte social i una resiliència encara més grans per a les comunitats a les quals servim.

Volem unir i enfortir les comunitats a les que donem suport. Tant si treballem amb organitzacions sòcies per satisfer les necessitats de les persones amb ingressos baixos com si connectem els nostres membres directes i persones inversores de la cooperativa, el nostre nou enfocament centrat en la comunitat beneficia totes les àrees del nostre treball.

No es poden ignorar els canvis climàtics, la degradació ambiental, els desastres naturals i les crisis sanitàries globals i locals. Volem empoderar les persones de baixos ingressos perquè siguin més resilients davant de la creixent incertesa.

En centrar-se a fomentar la resiliència, Oikocredit té l'oportunitat de tenir un impacte més gran en les comunitats de baixos ingressos a través de les nostres organitzacions sòcies. Creiem que la resiliència individual es millora aconseguint una major resiliència sostenible a nivell comunitari.

Per reforçar la resiliència de la comunitat i avançar en la inversió responsable, la nostra nova estratègia se centra en tres pilars principals:

• Construir un enfocament holístic per donar suport a les comunitats

• Fomentar un moviment global d'impacte

• Facilitar una connexió més directa entre organitzacions sòcies, comunitats i membres i persones inversores

Oikocredit-La nostra-direcció-estratègica-1080px

En desenvolupar la nostra nova estratègia, pretenem:

  1. Crear resiliència i impacte a llarg termini per a les persones de baixos ingressos.
  2. Mantenir-nos compromeses amb els nostres sectors prioritaris actuals centrats en la inclusió financera, l'agricultura i les energies renovables, i alhora diversificar la nostra cartera en nous sectors per millorar la resiliència de les comunitats.
  3. Millorar l'impacte de les nostres organitzacions sòcies actuals i potencials mitjançant la creació de capacitats i l'assistència tècnica.
  4. Pagar una rendibilitat justa i estable als nostres inversors i inversores.
  5. Assegurar el capital social suficient per donar suport al creixement de la nostra cartera de finançament per al desenvolupament.
  6. Ser l'inversor d'impacte social preferit per als inversors i inversores.

Strategy Brochure Cover cropped. Presentació de la nova estratègia 2022-26, en anglès.

Per obtenir més informació sobre la nostra nova estratègia 2022-2026, llegeix la nostra Estratègia d'Oikocredit: Construir la resiliència de la comunitat (en anglès) i mira el vídeo següent (subtítols en castellà):