Inversió en agricultura sostenible

Una quarta part de les persones més pobres del món viuen en zones rurals. Moltes d'elles són treballadores estacionals i depenen de l'agricultura i les activitats relacionades per a la seva subsistència. La incertesa i els ingressos cíclics fan molt difícil l'accés al crèdit a aquests agricultors.

La falta de productes bàsics d'assegurances de protecció contra les inundacions, la sequera o huracans, així com la falta de coneixement sobre els nous mètodes existents en l'agricultura i el comerç, sovint donen lloc a una competència deslleial amb els agents comercials.

A més, moltes vegades les poblacions rurals estan allunyades de les grans ciutats on es concentren la majoria d'entitats financeres, cosa que dificulta encara més l'accés al crèdit.

L'organització sòcia d'Oikocredit, DOTEPL, cultiva te orgànic a la regió de Darjeeling, al nord de l'Índia.

En molts països del Sud l'agricultura és de les poques activitats econòmiques que es poden dur a terme en entorns rurals, i a més té també un paper important en la lluita contra la pobresa i a favor de la seguretat alimentària.

Per tots aquests motius Oikocredit finança organitzacions locals de microfinances en entorns rurals, així com organitzacions de productors, tals com cooperatives agrícoles que contribueixen al desenvolupament de l'economia i de les comunitats locals.