Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Inversió en agricultura sostenible

Una quarta part de les persones més pobres del món viuen en zones rurals. Moltes d'elles són treballadores estacionals i depenen de l'agricultura i les activitats relacionades per a la seva subsistència. La incertesa i els ingressos cíclics fan molt difícil l'accés al crèdit a aquests agricultors.

La falta de productes bàsics d'assegurances de protecció contra les inundacions, la sequera o huracans, així com la falta de coneixement sobre els nous mètodes existents en l'agricultura i el comerç, sovint donen lloc a una competència deslleial amb els agents comercials.

A més, moltes vegades les poblacions rurals estan allunyades de les grans ciutats on es concentren la majoria d'entitats financeres, cosa que dificulta encara més l'accés al crèdit.

L'organització sòcia d'Oikocredit, DOTEPL, cultiva te orgànic a la regió de Darjeeling, al nord de l'Índia.

En molts països del Sud l'agricultura és de les poques activitats econòmiques que es poden dur a terme en entorns rurals, i a més té també un paper important en la lluita contra la pobresa i a favor de la seguretat alimentària.

Per tots aquests motius Oikocredit finança organitzacions locals de microfinances en entorns rurals, així com organitzacions de productors, tals com cooperatives agrícoles que contribueixen al desenvolupament de l'economia i de les comunitats locals.