Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Informació sobre la inversió en Oikocredit

Risk Label (catalan).png

Genera impacte amb els teus diners

Oikocredit és una cooperativa mundial d’inversió d’impacte social amb més de quatre dècades d'experiència en la promoció del desenvolupament sostenible mitjançant les inversions.
Amb els fons que ens confien els nostres membres i persones inversores, oferim préstecs i inversions en capital, així com suport no financer, com ara el desenvolupament de capacitats, a les organitzacions que financem. Amb el nostre suport, augmenten les oportunitats per a les persones de baixos ingressos als països del Sud Global.
El nostre principi rector és apoderar les persones de baixos ingressos perquè construeixin un futur sostenible per a elles mateixes, les seves famílies i les seves comunitats.
Financem des de dones emprenedores fins a projectes per garantir l'accés a energies renovables. El suport i les inversions d'Oikocredit s'orienten a l'accés a recursos per fomentar la resiliència i la millora dels mitjans de vida per a persones amb ingressos baixos.

Forma part d'un moviment global per aconseguir un impacte social positiu

Quan inverteixes en Oikocredit formes part d'una comunitat global de milers de persones i organitzacions afins que fan servir els seus diners amb finalitats socials. També pots participar en la nostra comunitat local unint-te a l’associació de suport d'Oikocredit de la teva regió.
Juntament amb les nostres associacions de suport, també promovem la conscienciació sobre qüestions importants al Nord Global.

Rep un retorn social i financer de la teva inversió

L'objectiu principal d'Oikocredit és crear impacte social per a persones de baixos ingressos. També ens esforcem per oferir un dividend als nostres inversors i inversores. Cada any, els membres de la nostra cooperativa decideixen l'assignació dels beneficis d'Oikocredit i el rendiment que reben els inversors/es. Els dividends anuals anteriors han inclòs el 2%, l'1% i el 0,5% (consulta les xifres de dividends recents a la taula general de cinc anys del nostre informe anual). També hi ha hagut anys sense dividends.
No hi ha costos d’administració o gestió associats per invertir directament en Oikocredit.

Informa't de la inversió

Les inversions en Oikocredit es realitzen en forma de participacions, que són instruments de capital sense dret a vot. Les participacions estan sotmeses a la legislació holandesa. Qualsevol inversió és oportuna si s’entenen clarament els riscos que hi té associats. Hi ha la possibilitat que hagis d'esperar molt de temps per recuperar els diners, que no els recuperis o que recuperis una quantitat de diners inferior a la teva inversió original en Oikocredit. Abans d'invertir, llegeix el fullet, així com tots els altres documents disponibles a la nostra pàgina web. Llegeix més sobre els riscos de la teva inversió en la secció d’informació essencial per a invertir.

A punt per generar un impacte amb els teus diners?