Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Missatge d'Any Nou: Mirant cap endarrere i avançant

Missatge d'Any Nou: Mirant cap endarrere i avançant

Mirjam 't Lam.jpgdimarts, 04 de de gener de 2022

La nova Directora General d’Oikocredit, la Mirjam 't Lam, reflexiona sobre el seu primer any a Oikocredit i comparteix el que podem esperar el 2022 i en el futur.

Durant el temps que porto a Oikocredit, m'ha impressionat i inspirat la unitat i el propòsit que la nostra cooperativa i les nostres organitzacions sòcies han mostrat enfront dels desafiaments que hem trobat el 2020 i 2021. Amb el suport dels nostres membres i persones inversores, hem continuat invertint de manera responsable i hem creat, juntament amb les nostres organitzacions sòcies, oportunitats per a les persones que més necessiten el nostre suport.
Malgrat els molts canvis i incerteses, el 2021 ha estat un any reeixit per a la comunitat d’Oikocredit, la qual cosa em fa sentir orgullosa i agraïda de liderar Oikocredit com a Directora General.

Mirant cap endarrere
L'any passat (2021) va ser un any ple d'esdeveniments per a nosaltres. Oikocredit ha navegat amb èxit a través de la pandèmia en curs i ha experimentat una notable resistència, gràcies a la nostra comunitat global de socis i inversors. Vam continuar fent costat a les nostres organitzacions sòcies,vam invertir en nous projectes i ens vam associar amb organitzacions afins per a crear oportunitats per a les persones de baixos ingressos en els nostres 33 països prioritaris. La majoria de les nostres organitzacions sòcies van sortir amb èxit dels períodes de carència en el pagament i vam poder reconstruir la nostra cartera de finançament del desenvolupament. Vam continuar oferint suport per al desenvolupament de capacitats in situ, quan va ser possible, i també en línia. També vam publicar el nostre Informe d'Impacte al setembre, en el qual es destaca l'impacte social de les nostres inversions i es comparteix la nostra "enquesta pilot d'autopercepció del client".
I el 2 de desembre vam celebrar la nostra primera Assemblea General Extraordinària, en la qual els nostres socis directes van demostrar el veritable esperit de ser una cooperativa. Els socis inversors de la cooperativa es van mostrar solidaris i disposats a col·laborar i van escoltar les opinions dels altres sobre els fonaments de la nostra cooperativa. El resultat va ser el suport dels socis directes al Consell d'Administració per a continuar dissenyant i implementant col·lectivament un nou model de captació de capital.

Avançant
Oikocredit sempre ha estat pionera i ha actuat com a catalitzadora en la inversió d'impacte. Amb la nostra estratègia centrada en la comunitat, que finalitzarem en el primer semestre de 2022, pretenem mantenir-nos a l'avantguarda de la innovació en el finançament del desenvolupament i respondre amb agilitat a les noves oportunitats i desafiaments que sorgeixin als nostres països focus. També ens esforçarem per construir un major sentit de comunitat entre els nostres membres i inversors, enfortint a Oikocredit com a moviment. Continuarem treballant perquè l'organització estigui preparada per al futur, millorant les nostres ofertes digitals per a les nostres organitzacions sòcies, així com per als nostres inversors i membres directes; dissenyant un nou model de captació de capital i l'estratègia corresponent; i donant la benvinguda a nous membres en el Consell d'Administració i de Supervisió.
L'any vinent (2022) serà un any de transició per a Oikocredit, que espero amb confiança a causa del treball que vam fer el 2021. Tinc molt interès a treballar amb la xarxa d’Oikocredit en la finalització i implementació de la nostra nova estratègia centrada en la comunitat i el model de captació de capital. Ja que això ens permetrà aconseguir un major impacte per a les persones i comunitats a les quals servim.
Personalment, espero tenir l'oportunitat de conèixer a més persones cara a cara en les nostres xarxes de captació de capital i de concessió de finançament (com a socis, membres directes, inversors i altres), però també als meus propis col·legues en les diferents oficines de tot el món.
Us desitjo el millor per al 2022.

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

de desembre 2022

d’octubre

de setembre

d’agost

de juliol

de juny