Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

[Blog] La Banca Ètica Cooperativa: Una Alternativa al Sistema

« Enrere

[Blog] La Banca Ètica Cooperativa: Una Alternativa al Sistema

cid-bo-063.jpgdimarts, 03 de d’octubre de 2023

En un món on les crisis financeres i els escàndols bancaris són freqüents, cada vegada més persones busquen una alternativa a les entitats financeres tradicionals. Una opció que ha guanyat popularitat en els últims anys és la Banca Ètica Cooperativa, encapçalada per la Banca Popolare Etica a Itàlia i Fiare Banca Ètica a Espanya, tot i que n’existeixen molts exemples arreu del món.

Preguntes Freqüents sobre la Banca Ètica Cooperativa:

Què és la Banca Ètica Cooperativa?

La Banca Ètica Cooperativa és una entitat financera que es compromet a invertir en projectes que generin beneficis socials i mediambientals, en lloc de simplement buscar el màxim benefici econòmic. Es regeix per principis ètics, promovent la transparència i la participació dels seus clients en la presa de decisions. La seva característica de cooperativa, també la obliga a complir els estrictes criteris socials compartits per l’Aliança Cooperativa Internacional

Quin és l'objectiu de la Banca Ètica Cooperativa?

L'objectiu principal de la Banca Ètica Cooperativa és promoure un sistema financer més just i solidari, on els diners siguin utilitzats per a fomentar el desenvolupament sostenible, la inclusió social i la protecció del medi ambient. El seu enfocament es basa en la responsabilitat social i el respecte pels valors ètics.

coop-ec-019

A què es dedica la Banca Ètica?

La Banca Ètica dedica les seves inversions a projectes que promouen el benestar social i la protecció del medi ambient. Això inclou finançar iniciatives relacionades amb energies renovables, agricultura ecològica, habitatge social, cooperatives de treball, educació i cultura, entre altres. A través d'una anàlisi exhaustiva i una minuciosa selecció dels projectes, es busca assegurar que les inversions compleixin amb els criteris ètics establerts.

Requisits per a ser client/a de Banca Ètica.

Per a ser client/a d'una entitat de Banca Ètica Cooperativa, és necessari complir uns certs requisits. En primer lloc, s'han de compartir els valors i principis ètics de l'entitat. A més, es requereix un compromís actiu en la presa de decisions i participació en les assemblees i activitats que promou l'entitat. Finalment, és fonamental estar disposada a utilitzar els serveis i productes financers que ofereix la banca ètica en lloc dels tradicionals.

Conclusió.

La Banca Ètica Cooperativa ha sorgit com una alternativa al sistema financer convencional, oferint un enfocament ètic i sostenible. A través de les seves inversions en projectes que generen beneficis socials i mediambientals, cerca transformar el concepte de les finances, posant els diners al servei del bé comú. Amb entitats com la Banca Popolare Etica i Fiare Banca Ètica, es demostra que és possible conciliar els interessos econòmics amb els valors ètics, promovent un sistema més just i equitatiu.

En resum, la Banca Ètica Cooperativa es presenta com una opció per a aquelles persones que desitgen utilitzar els seus diners de manera responsable, donant suport a iniciatives que contribueixen al desenvolupament sostenible i al benestar de la societat. A través de la inversió en projectes ètics, milions d'euros han estat destinats per a construir un futur més just i solidari. El canvi és a les nostres mans, i la banca ètica és una eina per a aconseguir-lo!

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

abril 2024

març

febrer

gener

desembre 2023