Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Conrear la prosperitat: Kyazanga Farmers' Cooperative Society aprofita el préstec de IFIL per a un creixement substancial

« Enrere

Conrear la prosperitat: Kyazanga Farmers' Cooperative Society aprofita el préstec de IFIL per a un creixement substancial

1589_Number 2.jpgdimecres, 07 de de juny de 2023

Al cor d'Uganda, una pròspera cooperativa agrícola no sols conrea blat de moro, fesols i cafè, sinó que també recull una abundant collita d'èxits.

La Societat Cooperativa d'Agricultors de Kyazanga ha experimentat un notable creixement empresarial i una major rendibilitat, gràcies al projecte de Finançament Innovador per a Millorar els Mitjans de Vida (IFIL, per les seves sigles en anglès) i al suport de la Fundació Internacional de Suport a Oikocredit (ISUP, per les seves sigles en anglès). Com a fundació sense ànim de lucre, la ISUP mobilitza fons de subvenció per ajudar a Oikocredit en les seves diverses activitats dins dels països de baixos ingressos, alhora que proporciona una valuosa assistència a les organitzacions sòcies d’Oikocredit en aquestes regions.

Oikocredit, una cooperativa global i inversor d'impacte social, porta molt de temps compromesa amb l'apoderament de les comunitats marginades a través del finançament sostenible. La seva associació amb IFIL és un pas important en la seva missió, ja que juntes proporcionen préstecs a petites cooperatives com Kyazanga, fomentant la inclusió financera i reforçant la resiliència entre les comunitats agrícoles rurals.

La Beatrice Ruheesi, una exemplar agricultora de la cooperativa, aprecia la diferència que ha suposat el préstec de la IFIL. "El préstec de la IFIL ens ha donat l'impuls necessari per a accelerar l'expansió del nostre negoci", afirma.

Beatrice Ruheesi

Ruheesi, que porta tres dècades dedicada al cultiu del blat de moro i el cafè, relata les dificultats a les quals s'enfrontava la seva petita cooperativa quan intentava obtenir préstecs de les institucions financeres tradicionals. L'arribada del suport financer de la IFIL ha estat transformadora. "Les estrictes exigències dels bancs eren oneroses per als petits agricultors com nosaltres. El préstec de la IFIL ha catalitzat els nostres beneficis", explica.

La seva història és similar a la de molts altres agricultors que han rebut préstecs de la IFIL des que es va posar en marxa el projecte l'any passat. Els agricultors que abans no havien pogut aconseguir aquest tipus d'ajuda financera han acollit amb satisfacció aquest salvavides, sobretot en aquests temps difícils d'augment dels costos de producció i sequeres persistents.

L’Elikanah Ng'ang'a, Responsable d'Acompliment Social i Desenvolupament de Capacitats d’Oikocredit per a Àfrica Oriental, i en Geoffrey Musyoki, Responsable d'Inversions d’Oikocredit a l'oficina de Kenya, estan guiant la materialització d'aquests préstecs. Malgrat la seva considerable experiència en el sector financer, l'oportunitat de treballar directament amb cooperatives com Kyazanga els ofereix noves perspectives.

L’Elikanah Ng'ang'a és Responsable d'Acompliment Social i Desenvolupament de Capacitats d’Oikocredit per a Àfrica Oriental

"L'èxit de la cooperativa Kyazanga ha estat veritablement inspirador", comenta Ng'ang'a. Amb la seva resistència sostinguda enmig de l'actual crisi alimentària a Àfrica oriental i la seva inversió eficaç en la producció local de blat de moro, la cooperativa s'ha guanyat el seu respecte i admiració".

Geoffrey Musyoki

En Geoffrey comparteix amb entusiasme: "Oikocredit aporta una gran experiència en el finançament d'organitzacions d'agricultors (FBOs, per les seves sigles en anglès) de tot el món, la qual cosa ens permet identificar riscos i proposar intervencions de mitigació. El programa IFIL es dirigeix específicament a FBOs que mai han demanat préstecs o que han tingut dificultats per accedir a fons de prestadors locals. Aquestes organitzacions solen considerar-se d'alt risc degut a la feblesa de la seva governança, la seva gestió financera i els seus controls interns. La flexibilitat i la innovació de la IFIL ens permeten oferir formació i préstecs adaptats a les necessitats específiques de cada organització i cooperativa d'agricultors. A diferència de les institucions financeres tradicionals, que probablement rebutjarien concedir préstecs a aquestes organitzacions, nosaltres podem analitzar i atendre les seves necessitats reals d'una manera més innovadora." Aquest projecte ha ampliat els horitzons d’Oikocredit en augmentar la captació de serveis financers.

La Societat Cooperativa d'Agricultors de Kyazanga va rebre un préstec de 20.000 USD al novembre de l'any passat.

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

abril 2024

març

febrer

gener

desembre 2023