Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Oikocredit Catalunya: Amb tu, voluntari/a, canviarem la societat i les finances!

Oikocredit Catalunya: Amb tu, voluntari/a, canviarem la societat i les finances!

juntadijous, 31 de de desembre de 2020 17:35

A Oikocredit Catalunya cerquem diverses persones per formar part del nostre grup de voluntariat amb base a Barcelona, que principalment treballa en els àmbits de la comunicació i l’Educació per al Desenvolupament.

 Oikocredit Internacional és una cooperativa no bancària de Finances Ètiques per al desenvolupament sostenible dels països del Sud global, amb seu central a Holanda i que treballa en vora una setantena de països d'arreu del món, a l'Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia. Al nostre país està representada per l'Associació Oikocredit Catalunya, que es dedica a la promoció general de les Finances Ètiques i d'Oikocredit en concret.

Actualment cerquem diverses persones amb dues tipologies de perfils (que no tenen per què ser excloents entre sí!):

- per una banda persones amb coneixements de periodisme, relacions públiques i comunicació corporativa i interès per l'Economia Social i Solidària i per les Finances Ètiques per dur a terme diverses activitats de comunicació i promoció de l'entitat, així com per participar en la seva planificació estratègica.

- per altra banda, persones amb inquietuds sobre l’educació, la pedagogia, la sensibilització i la transformació social, vinculades també al sector de l’Economia Social i Solidària i les Finances Ètiques, per dur a terme activitats i projectes educatius a diversos nivells, des d’educació primària fins a la Universitat, passant per educació no formal o campanyes de sensibilització a la ciutadania en general.

A l'oficina d'Oikocredit Catalunya actualment comptem amb dues persones contractades i diverses persones voluntàries que hi donen suport. En aquest moment estem en fase de creixement i per donar-nos a conèixer i incrementar la nostra presència pública al nostre país tenim previst incrementar la nostra activitat en els dos àmbits que comentàvem més amunt.

Possibles tasques relacionades amb el voluntariat en comunicació:

- Participació en la planificació i implementació dels plans de màrqueting i de comunicació de l’entitat.
- Redacció de continguts per a la pàgina web de l’entitat.
- Traducció i edició d’articles per ser publicats a la pàgina web de l’entitat i portals afins del sector.
- Dinamització de comitè d’experts i expertes en Finances Ètiques, format per persones voluntàries, i edició i publicació dels articles sobre el sector que s’hi escriguin.
- Tasques relacionades amb la gestió de relacions amb mitjans i gabinet de premsa (elaboració i enviament de notes de premsa, atenció a mitjans de comunicació, etc.)
- Gestió de la pàgina web de l’entitat a través de CMS propi.
- Anàlisi web i de xarxes socials i activitats de millora de posicionament web (SEO).
- Community management: Gestió de les xarxes socials de l’entitat (principalment Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn i Youtube)
- Participació en el disseny i elaboració de campanyes i materials promocionals de l’entitat, per publicar a diversos mitjans de comunicació i publicitat web.

Possibles tasques relacionades amb el voluntariat en educació:

- Participació en la planificació i implementació de projectes d’Educació per al Desenvolupament.
- Recopilació i elaboració de continguts educatius relacionats amb l’Economia Social i Solidària i amb les Finances Ètiques.
- Contacte amb institucions educatives.
- Participació en activitats de formació de persones formadores.
- Participació en activitats de formació i tallers, conferències, cursos sobre Economia Social i Solidària i Finances Ètiques.
- Acompanyament a estudiants de Batxillerat, Cicles formatius i Universitats en l’elaboració de treballs de recerca i fi de grau relacionats amb les Finances Ètiques

Per què fer voluntariat amb nosaltres?

A Oikocredit treballem en xarxa amb moltes altres organitzacions afins amb les que creem sinergies, i només ens faltes tu per arribar encara més lluny! Col·laborant com a voluntari/a amb Oikocredit Catalunya no només contribuiràs a crear una societat i una economia més justa i sostenible, sinó que també podràs formar-te, aprendre, i conèixer altres persones i entitats del sector de l’Economia Social i Solidària. La participació al nostre grup de voluntariat és molt flexible i adaptable a la teva disponibilitat horària, i es pot fer tan de manera presencial (sempre que la situació sanitària ho permeti) com a distància. Tot i que actualment, i degut a la pandèmia, principalment estem teletreballant i coordinant-nos a través d’eines online. Tots els nostres voluntaris i voluntàries estan coberts per un conveni i una assegurança de voluntariat, i en els casos en que la col·laboració impliqui un desplaçament fora del municipi, qualsevol despesa corre a càrrec d’Oikocredit Catalunya.

Posa’t en contacte amb nosaltres i comença a ser el canvi que portes dins!

Si et veus fent alguna d’aquestes activitats, escriu-nos un correu a catalunya@oikocredit.org amb l'assumpte «Voluntariat» adjuntant el teu CV i ens posarem en contacte amb tu. Juntes farem créixer les Finances Ètiques i una economia més humana!

« Enrere

Arxiu de notícies

« Previous Next »

maig 2024

març

desembre 2023

novembre

octubre

setembre

agost

juliol

juny

maig

abril

març

febrer

gener

novembre 2022

octubre