Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Balanç Social d'Oikocredit Catalunya, ensenyem el nostre cor

Balanç Social d'Oikocredit Catalunya, ensenyem el nostre cor

Infografia-Balanc-Social-Oikocredit_2.jpgdimarts, 15 de d’octubre de 2019 04:11

Un any més, a Oikocredit Catalunya hem completat el Balanç Social, l'eina d'avaluació de la gestió interna i de l'impacte social de les organitzacions de l'Economia Social i Solidària. Al fer-ne públics els resultats, apostem per la transparència en la gestió i per donar valor a l'impacte social i ambiental de la nostra activitat.

En una època on les Fake News, el Green Washing i el màrqueting de les grans empreses estan a l'ordre del dia, ens trobem que moltes multinancionals i grans bancs inverteixen un munt de recursos a fer-nos creure que són «Socialment Responsables» o «líders en sostenibilitat». Etiquetes auto-col·locades que en molts casos no tenen cap argumentació rigorosa al darrere, o bé no incorporen altres qüestions o externalitats negatives de la seva activitat, com ara inversions en armament i combustibles fòssils, pràctiques especulatives, desnonaments o casos d'explotació laboral.

Així doncs, cal fomentar la transparència i el rigor en l'avaluació de l'impacte social, i el Balanç Social de la Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya (XES), és una eina clau per complir aquest objectiu. El Balanç Social també té altres iniciatives germanes a la resta de xarxes d'Economia Solidària de l'estat espanyol, agrupades dins de REAS Red de Redes.

segell-balanc-social-oikocredit-2019.png

Pots consultar els principals assoliments d'Oikocredit Catalunya per al darrer exercici en aquest document-infografia, o bé al nostre informe complet del Balanç Social aquí.

Aquestes dades inclouen aspectes com la política de lucre, la democràcia interna, la paritat de gènere, la qualitat laboral, la igualtat salarial, l'ús de serveis de finances ètiques, la intercooperació i participació al Mercat social, la contribució al procomú i a xarxes i moviments socials, o la promoció de la interculturalitat i el respecte pel medi ambient.

Cal destacar que a la majoria d'indicadors hem obtingut un 100% d'acompliment dels criteris que marca el Balanç Social. Aquells en què tenim més marge de millora són la promoció de la interculturalita (àmbit en que no puntuem en cap indicador), la qualitat laboral (amb un 25%) i la intercooperació o el respecte pel medi ambient (on tot i poder millorar tenim un nivell d'acompliment del 75% o més). A nivell de compres a proveïdors del Mercat Social, aquestes van representar un 37% de les nostres adquisicions, davant del 26% de l'any anterior.

També pots consultar les dades agrupades de totes les entitats que han fet públic el seu Balanç Social als respectius informes de REAS Red de Redes per les de l'estat espanyol i de la XES per les de Catalunya.

« Enrere

Arxiu de notícies

« Previous Next »

març 2024

desembre 2023

novembre

octubre

setembre

agost

juliol

juny

maig

abril

març

febrer

gener

novembre 2022

octubre