Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Comissions bancàries fora de la UE i ajustos menors: Oikocredit modifica les condicions de participació

« Enrere

Comissions bancàries fora de la UE i ajustos menors: Oikocredit modifica les condicions de participació

annual+report+2023+mockups.pngdijous, 02 de de maig de 2024

Oikocredit modifica els termes i condicions que regeixen les inversions realitzades en la cooperativa mitjançant la compra i tinença de participacions. Els canvis entraran en vigor l'1 de juny de 2024.

Els termes actualitzats s'apliquen a les participacions existents, així com a les sol·licituds d'emissió de titulars de participacions presentades el maig de 2024.

Comissions bancàries no comunitàries: ajust del procés de pagament de dividends

El principal canvi es refereix al procés de pagament de dividends, que té lloc després de l'Assemblea General anual que celebrem el mes de juny de cada any. Aquest canvi afecta principalment als participants que posseeixen participacions en USD, CAD o GBP.

Les actuals Condicions de Participació requereixen que Oikocredit pagui els dividends en efectiu quan el dividend superi el llindar d'1 EUR/USD/CHF/CAD/GBP o 10 SEK.

Les comissions de transacció dels pagaments de dividends dins de la Unió Europea solen ser inferiors a 1 EUR. No obstant això, les comissions de transacció dels pagaments de dividends a titulars de participacions fora de la Unió Europea poden ser significatives i superiors al dividend. Oikocredit absorbeix les comissions de transacció que cobra el seu propi banc, mentre que el titular de participacions corre amb la comissió de transacció del seu propi banc, si n'hi hagués. Les comissions de transacció que cobren els bancs dels titulars de participacions varien segons el banc.

Per tant, hem decidit que, quan un dividend no cobreixi les comissions de transacció aplicables, el dividend es reinvertirà automàticament. Això ens obliga a modificar la redacció de les Condicions de participació en el punt 8.5.

Quan les condicions actualitzades entrin en vigor l'1 de juny de 2024, Oikocredit reinvertirà els dividends dels participants sempre que aquests siguin inferiors a les comissions de transacció aplicables.

Altres modificacions menors de les condicions

Estem introduint altres modificacions menors en les Condicions de Participació:

En el punt 4.12, en el calendari de reemborsaments, el sisè dia hàbil del mes passa a ser el setè, perquè en la pràctica els pagaments de reemborsaments es tramiten a vegades el setè dia hàbil.

En l'apartat 10.3, afegim un text per a reduir la possibilitat d'errors relacionats amb els reemborsaments dels titulars de participacions conjuntes.

En general, estem fent que els termes i els seus annexos siguin més coherents substituint les paraules "inversor" i "titular" per " titular de participacions" quan escaigui.

Si tens alguna pregunta sobre aquests canvis, pots posar-te en contacte amb la gestió d'inversions.

Per a obtenir més informació sobre com invertir en Oikocredit, consulta la pàgina “inverteix”. Pots accedir a les Condicions de Participació actualitzades aquí.

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

maig 2024

abril

març

febrer