Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Primer cafè tertúlia d'enguany: Parlem de Sobirania Alimentària!

Primer cafè tertúlia d'enguany: Parlem de Sobirania Alimentària!

dilluns, 12 de de març de 2018 18:07

El proper dimecres 21 de març tornen els cafès-tertúlia d’Oikocredit. Enguany parlarem de Sobirania Alimentària i Finances Ètiques: visions del Nord i del Sud. Ens podreu trobar de 18:30 a 20:30 a la Lleialtat Santsenca (C/ Olzinelles, 31, 08014 Barcelona).

La Sobirania Alimentària és el dret dels pobles a determinar les polítiques agrícoles i alimentàries que els afecten: a tenir dret i accés a la terra, als recursos naturals, a poder alimentar-se de forma sana i saludable amb aliments lliures de transgènics, a protegir i a regular la producció i el comerç agrícola interior amb l'objectiu d'aconseguir un desenvolupament sostenible i garantir la seguretat alimentària.

En aquest cafè tertúlia parlarem sobre com les Finances Ètiques poden contribuir a la Sobirania Alimentària del nostre món. Per fer-ho comptarem amb dades sobre producció alimentària i creixement demogràfic; sobre malbaratament d'aliments; sobre concentració de la producció agroalimentària en mans d'unes poques empreses multinacionals...

Gràfic d'Oxfam Amèrica on es mostra el control de poques multinacionals sobre la nostra alimentació

La ponència es repartirà entre quatre persones: El Ricard Espelt, expert en sobirania alimentària, investigador de l'IN3 de la UOC i membre de diverses organizacions del sector, el qual ens explicarà com es treballa en l'àmbit de la Sobirania Alimentària a nivell local i per extensió a occident; Dues representats del món de les finances ètiques, d'una banda d'Oikocredit Catalunya i per l'altra de Fiare Banca Ètica, les quals ens explicaràn com es treballa el sector de la sobirania alimentària des de les Finances Ètiques i finalment una quarta ponència pendent de confirmació que ens explicarà les visions sobre Sobirania Alimentària al Sud.

Durant l'acte hi haurà un pica-pica on podrem compartir sensacions o inquietuds entre les assistents.

Us esperem a totes a la Lleialtat Santsenca! Recordeu: Dimecres dia 21 de març de 18:30 a 20:30. Confirmeu assistència a través del correu electrònic catalunya@oikocredit.org o al telèfon 934416306. 

La Lleialtat Santsenca

« Enrere

Arxiu de notícies

« Previous Next »

març 2024

desembre 2023

novembre

octubre

setembre

agost

juliol

juny

maig

abril

març

febrer

gener

novembre 2022

octubre