Primer cafè tertúlia d'enguany: Parlem de Sobirania Alimentària!

Prem "<< Previous" per a notícies anteriors
Prem "Next >>" per a notícies més recents

Primer cafè tertúlia d'enguany: Parlem de Sobirania Alimentària!

0902-rspi-ph-1500px-04.jpgdilluns, 12 de març de 2018 18:07

El proper dimecres 21 de març tornen els cafès-tertúlia d’Oikocredit. Enguany parlarem de Sobirania Alimentària i Finances Ètiques: visions del Nord i del Sud. Ens podreu trobar de 18:30 a 20:30 a la Lleialtat Santsenca (C/ Olzinelles, 31, 08014 Barcelona).

La Sobirania Alimentària és el dret dels pobles a determinar les polítiques agrícoles i alimentàries que els afecten: a tenir dret i accés a la terra, als recursos naturals, a poder alimentar-se de forma sana i saludable amb aliments lliures de transgènics, a protegir i a regular la producció i el comerç agrícola interior amb l'objectiu d'aconseguir un desenvolupament sostenible i garantir la seguretat alimentària.

En aquest cafè tertúlia parlarem sobre com les Finances Ètiques poden contribuir a la Sobirania Alimentària del nostre món. Per fer-ho comptarem amb dades sobre producció alimentària i creixement demogràfic; sobre malbaratament d'aliments; sobre concentració de la producció agroalimentària en mans d'unes poques empreses multinacionals...

Gràfic d'Oxfam Amèrica on es mostra el control de poques multinacionals sobre la nostra alimentació

La ponència es repartirà entre quatre persones: El Ricard Espelt, expert en sobirania alimentària, investigador de l'IN3 de la UOC i membre de diverses organizacions del sector, el qual ens explicarà com es treballa en l'àmbit de la Sobirania Alimentària a nivell local i per extensió a occident; Dues representats del món de les finances ètiques, d'una banda d'Oikocredit Catalunya i per l'altra de Fiare Banca Ètica, les quals ens explicaràn com es treballa el sector de la sobirania alimentària des de les Finances Ètiques i finalment una quarta ponència pendent de confirmació que ens explicarà les visions sobre Sobirania Alimentària al Sud.

Durant l'acte hi haurà un pica-pica on podrem compartir sensacions o inquietuds entre les assistents.

Us esperem a totes a la Lleialtat Santsenca! Recordeu: Dimecres dia 21 de març de 18:30 a 20:30. Confirmeu assistència a través del correu electrònic catalunya@oikocredit.org o al telèfon 934416306. 

La Lleialtat Santsenca

« Enrere

Arxiu de notícies > -1

« Previous Next »

No items found