Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Avançant en equilibri de gènere

Avançant en equilibri de gènere

Ylse-Irene.jpgdilluns, 29 de de setembre de 2014

Segons un recent estudi publicat pel Grant Thornton International Business Report, la proporció de dones en llocs d'alt rang s'ha estancat en el 24%. A Oikocredit, la divisió de membres per gènere ha estat igualitària durant molts anys, amb la gestió de l'equip assolint un equilibri total de gènere el 2013. En relació amb aquest assoliment, hem parlat amb dues de les nostres membres de gestió d'equip, Irene van Oostwaard, directora financera i Ylse van der Schoot, directora de relació d'inversions.

Dues de les directives d'Oikocredit, cooperativa internacional de finances ètiques que ofereix mcirocrèdits a països del Sud

Què implica el vostre lloc de lideratge a Oikocredit i què us agrada de formar part de l'equip de direcció?

Irene: "Com a directora de finances sóc responsable del departament de finances, que supervisa, entre altres coses, els informes interns i externs, monitoritza els resultats financers, comptes i pagaments. El que més gaudeixo de ser membre de la direcció és estar implicada en l'estratègia de futur de la nostra creixent organització i la mida d'Oikocredit encara em dóna l'oportunitat d'estar activa."

Ylse: "Com a directora de relacions d'inversió, sóc responsable de l'entrada d'inversions a Oikocredit, com també de les relacions amb els inversors i membres d'arreu del món, màrqueting global i comunicacions. Gaudeixo de les dinàmiques de la meva posició actual; juntament amb les meves companyes i companys de l'equip de direcció. Sóc part en la definició de l'estratègia i responsable dels assumptes de lideratge, i també treballo amb un gran equip internacional de voluntaris i inversors."

L'equip de direcció a Oikocredit té un equilibri de gènere. Com ho compareu amb altres organitzacions socials/financeres on heu treballat?

Irene: "Prèviament vaig treballar en una de les quatre grans firmes de comptabilitat on l'equilibri de gènere també tenia un pes elevat a l'agenda. Sé que no és quelcom fàcil d'aconseguir, tot i així l'organització sencera recolza plenament el concepte i treballa de cara a aconseguir-ho. Per tant estic orgullosa de formar part d'aquest equip, sobretot en un rol financer que és típicament una posició dominada pels homes."

Ylse: "Oikocredit ho fa bé a nivell de direcció i de junta directiva en comparació amb els meus directors anteriors. Vaig ser la primera dona membre de l'equip directiu el 2009, amb la qual cosa Oikocredit ha fet molts passos per aconseguir l'equilibri de gènere en un període de temps considerablement curt."

Hi ha cap repte a afrontar per les dones en el vostre camp?

Irene: "Crec que el 'sostre de vidre' encara existeix en les posicions relacionades amb finances. Les dones sovint estableixen diferents prioritats, tant en el treball com en la seva vida privada, la qual cosa no sempre s'entén del tot o no s'aprecia en el món financer."

Ylse: "Quan vaig començar a treballar a nivell internacional, en zones de guerra, em vaig adonar de com era d'afortunada d'estar creixent en un país amb igualtat d'oportunitats. És cert que alguns sectors encara estan dominats pels homes, sobretot a nivell de direcció, la qual cosa és una pena ja que crec que les dones donem una perspectiva diferent i valuosa a nivell de direcció."

Quins consells donaríeu a una dona més jove que aspiri a treballar en el vostre camp?

Irene: "No siguis tímida, marca les teves ambicions. Sigues tu mateixa, troba el teu propi camí i fes les coses a la teva manera. Al final aquesta és l'única manera per la qual ens podem beneficiar totes de l'equilibri de gènere.

Ylse: "Estic d'acord; desenvolupa't tu mateixa i mantén-te sincera cap a tu mateixa. Com més et trobis en equilibri amb tu mateixa, més èxit podràs tenir. Omple els teus somnis, estigues oberta a sortir de la norma, coneix les teves fortaleses i mira on poden resultar més valuoses."

« Enrere