Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Una dona en un món d'homes

Una dona en un món d'homes

maimon-taxi-square.jpgdilluns, 22 de de setembre de 2014

Com molts països llatinoamericans, la República Dominicana té una cultura fortament masculinitzada. Tot i que aquesta cultura comença a canviar, per moltes dones de la República Dominicana la vida és una batalla diària entre portar les feines de la casa i combatre el "dragón macho".

Maimon Taxi, República DominicanaDues dones que han abandonat els rols de gènere tradicionals a la República Dominicana són les germanes Nancy i Fidelia Espinal, que el 2003 van establir una empresa de transports a la seva ciutat, Maimón. Reconeixent la necessitat d'uns serveis de transport segurs van iniciar el Taxi Maimón amb el suport de la seva mare i dos germans.

Per tirar endavant el seu negoci, Nancy i Fidelia van rebre un crèdit per comprar dos cotxes nous per part del soci d'Oikocredit, COOPMAIMÓN. COOPMAIMÓN és una cooperativa d'uns 70.000 membres, que proveeix serveis financers (crèdit i estalvis), formació i programes socials als seus membres, molts dels quals són dones empresàries.



Des del seu primer crèdit de COOPMAIMÓN, les dues germanes han fet créixer el seu negoci fins un total de 17 vehicles, incloent un camió, cinc cotxes per serveis executius i dos autobusos. El duo de germanes actualment té contractats 11 homes conductors a jornada completa, molts dels quals diuen que gaudeixen treballant per una dona ja que reben bones condicions de treball i beneficis mèdics. A la República Dominicana l'atur formal puja al 14%, amb una renta per càpita anual de 5.400 dòlars, en contrast amb els 52.000 dels Estats Units. Aproximadament un 35% de dominicans viuen en la pobresa.

La Nancy explica que portar un negoci no sempre és fàcil, però el seu somni i el de la seva germana era començar una empresa que ajudés les persones a desplaçar-se a la feina, així com anar a l'aeroport de forma segura i eficient. "El negoci del transport no és un negoci fàcil, ja que és un sector bastant dominat pels homes, tot i així els nostres taxistes són molt respectuosos amb nosaltres i ens recolzen com a dones empresàries", explica Nancy. "El gènere no ha estat mai un tema a l'hora de rebre un crèdit per fer créixer el negoci o gestionar el nostre equip majoritàriament masculí", diu la Nancy. "Els nostres somnis ara no només són fer créixer el negoci encara més, sinó també ser un exemple per altres dones que aspiren a tenir èxit en un sector dominat pels homes", afegeix Nancy.

Nancy i la seva germana són només un example de com un crèdit d'una cooperativa social no només pot empoderar, sinó que pot pavimentar el camí per altres dones que aspiren a convertir-se en empresàries.

Llegiex més sobre COOPMAIMÓN.

« Enrere