Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

"Study Tour" a la República Dominicana

"Study Tour" a la República Dominicana

study-tour-DR-2014.jpgdijous, 24 de d’abril de 2014

Aquest any Oikocredit organitza dos "study tour" o viatges educatius, el primer dels quals té com a destinació la República Dominicana. En ell, un grup de voluntaris, membres i inversors de Oikocredit a Canadà i els Estats Units visitarà diversos socis de projecte des de el 27 d'Abril al 2 de Maig. El segon tour es realitzarà a Bolívia.

Aquests viatges anuals estan dissenyats per oferir als inversors de Oikocredit, voluntaris i personal de l'oficina la possibilitat d'aprendre més sobre el finançament de les Institucions de Micro Finances o MFIs (per les seves sigles en anglès) i empreses agrícoles. Els participants en el "study tour" tindran l'oportunitat de reunir-se amb empleats de Oikocredit i experimentar com Oikocredit contribueix a la inclusió financera i a l' apoderament econòmic de la dona en àrees rurals i urbanes de Centre Amèrica.

Per què la República Dominicana?

Durant molts anys la República Dominicana va ser principalment un exportador de sucre, cafè i tabac amb la majoria de les seves habitants emprada en el sector agrícola. En l'actualitat, amb gairebé tota la seva població emprada en serveis com les telecomunicacions i el turisme o en la indústria, el sector agrícola només empra al 5,8% dels dominicans. Malgrat el persistent creixement econòmic, el país segueix sent pobre, amb un Producte Nacional Brut per càpita de 5.800 dòlars, molt per sota dels 52.000 dòlars d'Estats Units.
Aproximadament el 35% dels dominicans viu en la pobresa, sent aquesta proporció encara major a les àrees rurals. Per aquests motius, Oikocredit recolza diverses institucions microfinanceres i negocis agrícoles per facilitar l'accés d'aquestes persones al finançament.

Què va aportar Oikocredit a la regió?

Oikocredit va establir una oficina nacional en la República Dominicana l'any 2008. No obstant això, una dècada abans ja es realitzaven operacions en el país.
Actualment, l'oficina de Oikocredit en la RD ha diversificat la seva cartera d'inversions de gairebé 11 milions de dòlars repartits entre préstecs i línies de crèdit a 13 socis de projecte, 11 Institucions Microfinanceres i 2 socis de comerç just agrícola.

« Enrere