Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Oikocredit celebra la 46a Assemblea General Anual

Oikocredit celebra la 46a Assemblea General Anual

46th+agm+asset.pngdivendres, 17 de de juny de 2022

El 9 de juny de 2022, Oikocredit va celebrar la seva Assemblea General Anual (AGM) a Amersfoort, Països Baixos, amb entitats sòcies que es van unir i participar a través d’un sistema de videoconferència i votació electrònica per Internet.

Les restriccions de la Covid-19 encara no s’han aixecat a tots els països; per això, l’AGM es va celebrar amb un format híbrid on només van assistir presencialment un reduït nombre de participants, els quals es van reunir a l’oficina d’Oikocredit a Amersfoort, Països Baixos. Myrtille Danse, membre del Consell de Supervisió, va presidir la reunió i al voltant de 70 representants dels membres van participar i votar en línia.

Durant la reunió, els membres van rebre informació actualitzada sobre la revisió del model de recaptació de capital d’Oikocredit i el procés d’estratègia orientada als objectius de la cooperativa.

Decisions clau votades

Es van aprovar els comptes anuals pel 2021 i la gestió del Consell d’Administració i del Consell de Supervisió per a les seves respectives activitats del 2021.

Altres propostes aprovades a la Junta General van ser les següents:

  • La proposta del Consell d’Administració i del Consell de Supervisió de pagar un dividend del 0,5% pel 2021.

  • Les modificacions dels Estatus relatives a:

    • la formalització del paper del Consell de Membres en l’estructura de govern d’Oikocredit

    • la pròrroga de dos anys de la clàusula de transició aprovada el 2018.
  • Els termes de referència i el perfil i la composició del Consell de Membres.
  • Canvis en la política de remuneració del Consell de Supervisió.

S’organitzarà una Assemblea General Extraordinària (EGM) més endavant perquè els membres votin sobre els canvis proposats en els Estatuts relacionats amb el nou model de captació de capital.

Nomenaments i eleccions

Charity Chanda Lumpa, Andries Doets, Lilit Gharayan, Francisco Olivares i Arpita Pal Agrawal van ser nomenats membres del Consell de Supervisió. Gaëlle Bonnieux, Myrtille Danse i Cheryl Jackson van ser reelegits pel seu segon mandat. Els membres van agrair a Tsitsi Choruma, qui deixa el Consell de Supervisió, la seva gran i valuosa contribució a Oikocredit.

La reunió es va desenvolupar amb bon grat i els membres i altres participants van personificar el que representa Oikocredit: invertir responsablement i donar suport a les organitzacions per millorar la qualitat de vida de les persones i comunitats de baixos ingressos de manera sostenible.

« Enrere