Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Oikocredit incrementa la inversió al Banco Fie de Bolívia

Oikocredit incrementa la inversió al Banco Fie de Bolívia

dijous, 24 de de novembre de 2016

L'increment de capital multiplica per més del doble la participació de l'inversor social en aquesta institució microfinancera líder d'Amèrica Llatina.

Barcelona, 24 de novembre del 2016 - L'inversor social Oikocredit, amb oficina de representació a Barcelona, ha incrementat la seva participació al banc bolivià de microfinances Banco Fie, multiplicant per més del doble la inversió d'Oikocredit en la institució. La transacció converteix Oikocredit en un inversor minoritari del Banco Fie amb més rellevància. La inversió també demostra el compromís d'Oikocredit amb el desenvolupament continu de la inclusió financera a Bolívia i a nivell mundial.

Banco Fie gestiona una cartera de préstecs de 1200 milions de dòlars amb cobertura nacional tant en àrees urbanes com en rurals. El banc ha guanyat múltiples premis nacionals i internacionals pels serveis de microcrèdits, la transparència, acompliment social i abast. Gairebé la meitat dels clients de Banco Fie són dones i els productes del banc inclouen préstecs de microcrèdits per a petits emprenedors i per a negocis agrícoles. Banco Fie també és membre de l'Aliança Global per una Banca amb Valors (GABV, per les sigles en anglès).

Oikocredit va fer la seva primera inversió de capital al Banco Fie l'any 2002 seguida per posteriors increments de capital. Durant la relació de 14 anys Oikocredit ha ajudat que Banco Fie es convertís en una de les institucions financeres líders de Bolívia i una de les proveïdores de serveis financers inclusius més respectades d'Amèrica Llatina.

Valeria Gelsi, la responsable d'inversions de capital d'Oikocredit a càrrec d'aquesta inversió, va dir: “Estem orgullosos d'enfortir la nostra relació amb Banco Fie i de poder afegir valor a un banc tan respectat i compromès amb el desenvolupament sostenible de Bolívia. Banco Fie és part de la cartera creixent d'Oikocredit en inversions de capital en el sector de les finances inclusives, juntament amb institucions com Visión Banco a Paraguai, Enlace a El Salvador o Fusion Microfinance a l'Índia, per citar-ne només algunes.”

Una de les clientes de Banco Fie a La Paz: Betty Sebacollo. La Betty ven sucs a una parada del Mercado Rodríguez.

Sobre Oikocredit

Oikocredit té més de 40 anys d'experiència finançant organitzacions sòcies actives en les finances inclusives (també les microfinances), agricultura i energies renovables. Els préstecs i inversions d'Oikocredit permeten a les persones amb baixos ingressos millorar els estàndards de vida de manera sostenible. Oikocredit finança més de 790 organitzacions en més de 70 països i el capital pendent suma 941 milions d'euros.
www.oikocredit.es
www.oikocredit.coop (en anglès)

Sobre Banco Fie

Banco Fie va iniciar l'activitat el 1985 com una ONG amb una missió social centrada a cobrir les demandes financeres de segments de la població que no tenien accés a serveis financers. Des de la seva fundació, Banco Fie ha promogut la democratització dels serveis financers a Bolívia. El 1998 es va convertir en una entitat regulada i l'any 2010 va rebre la llicència bancària.

Avui dia opera com un banc amb tots els serveis, mantenint el compromís de promoure la inclusió financera a Bolívia. (www.bancofie.com.bo)

Per a més informació

David Díaz de Quijano i Barbero / Marc Navarro i Ortiz
Tel. 93 441 63 06 / 665 49 09 78
dbarbero@oikocredit.org
mnavarro@oikocredit.org

« Enrere