Oikocredit expandeix el finançament de projectes d'energies renovables

Oikocredit expandeix el finançament de projectes d'energies renovables

kroode-experto-finanzas-energias-renovables.jpg

David ten Kroode

dimarts, 25 de de novembre de 2014

La cooperativa i inversora social Oikocredit, ha creat una nova unitat dedicada a la inversió en projectes d'energies renovables a Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia.

Per donar suport a l'expansió d'aquesta cartera, Oikocredit ha incorporat a l'expert en finançament d'energies renovables, el Sr. David ten Kroode, que encapçala la nova unitat d'Oikocredit internacional a l'oficina d'Amersfoort, Holanda.
El Sr. tingues Kroode té una àmplia experiència en inversió i lideratge, treballant en el finançament d'energia neta i equipaments durant més de 10 anys, tant a Europa com als Estats Units.
Abans d'integrar-se a Oikocredit, el Sr. Ten Kroode va treballar a “Key Equipment Finance” amb seu a Amèrica, on encapçalava l'equip d'inversió en energies renovables amb el qual es finançaven projectes de solar fotovoltaica comercial, plantes de biogàs, eficiència energètica i sistemes remots d'energia.
El director general d'Oikocredit, el Sr. David Woods, va dir que estava encantat de comptar amb algú de l'experiència del Sr. Ten Kroode, que s'ha unit a l'organització per fer créixer les inversions d'Oikocredit en aquest sector.
“David, juntament amb el nostre personal a tot el món, s'encarregarà d'invertir en diverses tecnologies netes amb un impacte en el desenvolupament” va dir el Sr. Woods.
"Les principals tecnologies que David i els nostres col·legues busquen per invertir són l'energia solar (FV), l'eòlica, l'energia hidroelèctrica i la biomassa", va dir Woods.
Oikocredit ha establert l'objectiu de tenir al voltant de 50 milions d'euros del seu capital invertit en projectes d'energies renovables a finals del 2016, amb inversions que van des de 2 milions d'euros a 10 milions d'euros per projecte.
L'enfocament d'Oikocredit és invertir en projectes que són sostenibles amb el medi ambient, que redueixen les emissions nocives i donen suport a les infraestructures de les regions marginades.
Tal com el Sr. ten Kroode explica, ell s'encarregarà del finançament i creació de relacions a llarg termini en diferents àrees.
“Les nostres inversions inclouran infraestructures grans així com també petits projectes desconnectats de la xarxa, pel que s'implementaran comptant amb tipus de tecnologies i estructures de finançament molt diverses en diferents regions”, va dir el Sr. ten Kroode.
“La creació d'una cartera de qualitat portarà temps, no obstant això estic segur que amb el suport dels meus col·legues de les nostres oficines de tot el món, podrem aconseguir els nostres objectius” va afegir el Sr. Ten Kroode.
L'estratègia d'energies renovables d'Oikocredit és part de la triple línia de base de finançar organitzacions sòcies que són sostenibles a nivell financer, tenen un impacte social positiu i protegeixen el medi ambient.

Oikocredit finança i inverteix en institucions de microfinances, empreses socials i sostenibles en països amb baixos nivells d'ingressos, particularment en finances inclusives i organitzacions que s'inclouen al llarg de la cadena de valor agrícola. Amb operacions en gairebé 70 països, Oikocredit conta actualment amb actius per un total de 831 milions d'euros (més de US $ 1.000 milions), amb 653 milions d'euros (US $ 829 milions) invertits en més de 800 organitzacions sòcies.

Més informació sobre Oikocredit i les energies renovables

« Enrere