Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Cap al reconeixement de l'economia solidària?

Cap al reconeixement de l'economia solidària?

XES.jpgdivendres, 09 de de maig de 2014

De l'opacitat a l'emergència


Ja s'ha arribat a un punt en que és impossible fer-se el suec i ignorar una realitat tan present com l'economia solidària. És una realitat que porta molt temps construint-se i que no és lliure d'entrebancs, errors i discordances, però no deixa d'avançar i consolidar-se entre el lliure mercat i l'estat. Seria bo per això, que s'institucionalitzés de forma oficial com en altres països.

El "com" és molt important i per això no està lluny de debat; hi ha qui pensa que no s'han de fer concessions, n'hi ha que són més pactistes, altres ho veuen inevitable i no falta els qui pensen que seria útil per disposar de més recursos.

A la taula rodona convocada per la Universitat Popular i Ciutadana que es va celebrar a Paris el dia deu d'abril, hi van assistir nombroses personalitats de l'economia social i solidària que van opinar sobre les tendències i perspectives que tenia l'economia social i solidària en diversos llocs.

La situació en l'estat espanyol i a Catalunya


La realitat és que hi ha un teixit sòlid format amb arrels populars que manté independència de l'estat i del mercat encara amb més mesura. En el cas de les XES, els seus àmbits d'actuació més importants són el dels municipis cooperatius i el de l'ocupació i gestió d'espais comuns en alguns barris, el de les dues edicions de la Fira sense presència formal dels partits i els seus representants i el de l'elaboració d'una proposta de llei sobre l'economia solidària per al Parlament català.

Llegeix l'article sencer a la pàgina de la Xarxa d'Economia Solidària >

« Enrere