Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Com puc evitar el finançament de la indústria militar?

Com puc evitar el finançament de la indústria militar?

Denunciem la Banca Armadadimarts, 03 de de maig de 2016

En el transcurs només d'una hora els estats gasten 127 milions d'euros en els seus exèrcits. En aquest mateix període de temps, 1.800 nens i nenes moren en països en vies de desenvolupament i ens els que estan afectats per conflictes armats. Aquests motius són suficients per donar suport a la campanya impulsada pel Servei d'Informació de l'Objecció Fiscal (SIOF) que promou la negació a pagar els impostos que es desitinen a despesa militar al fer la declaració de la renda. 

Per participar-hi, aquests són els passos a seguir:

1- Omplim la declaració de la renda (a mà o amb el programa PADRE). Tingueu en compte que d'altres maneres de fer la declaració, com per exemple per Internet o per telèfon, no permeten dur a terme aquesta campanya.

2- Anem a les caselles 542 o 543 i hi posem el valor que volem objectar (l'escull cada persona que faci la declaració). Imprimim el document. Un cop imprès, ratllem l'explicació i anotem «Per a objecció fiscal a les despeses militars».

3- Ingressem la quantitat objectada al compte corrent d'una entitat de caire social, solidari, pacifista, benèfic, de promoció dels drets humans, etc. Especifiquem en el concepte de l’ingrés«Ingrés provinent de l'objecció fiscal 2015» i guardem el comprovant que l'entitat bancària ens entrega.

4- Lliurem la declaració de la renda a Hisenda o a l'oficina bancària on tinguem el compte corrent, juntament amb la carta dirigida al Ministeri d'Hisenda que ens qualifica com a objector/a i el comprovant bancari. Així doncs, entregarem un total de tres documents.

L'import que es dedueix de l'objecció fiscal es pot cedir prèviament com a donatiu a alguna entitat sense ànim de lucre que treballi pels Drets Humans, la Cultura de la Pau, l'eradicació de la pobresa o qualsevol altra finalitat social. Si vols fer l'objecció fiscal i fer el donatiu corresponent a Oikocredit Catalunya, només cal que ens facis una transferència al nostre compte ES08 1491 0001 2120 1805 0720 de Triodos Bank. Si tens qualsevol dubte, posa't en contacte amb nosaltres al telèfon 93 441 63 06 o bé al correu catalunya@oikocredit.org.


Pots trobar més informació sobre la campanya d'objecció fiscal i com dur-la a terme aquí

« Enrere