Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Segon "study tour" d'Oikocredit a Bolívia

Segon "study tour" d'Oikocredit a Bolívia

crec-bo-35-small.jpgdilluns, 26 de de maig de 2014

Explorant la tasca d'Oikocredit a Bolívia

El segon viatge d'estudis d'Oikocredit a Bolívia es va dur a terme el passat mes de Maig. Amb un total de 15 participants, incloent-hi organització, voluntaris, membres i inversors van viatjar a Bolívia per visitar algunes de les organitzacions que Oikocredit finança al país andí.

El viatge d'estudis bolivià va començar a Santa Cruz de la Sierra (Santa Cruz). Els participants es varen trobar amb el personal  de suport d'Oikocredit que els va introduir en el coneixement de com les organitzacions finançades per Oikocredit contribueixen a la inclusió financera i al desenvolupament en les àrees rurals de Bolívia.


Per què Bolívia?

A Bolivia, un dels països més pobres d'Amèrica Llatina, la pobresa afecta particularment a les diverses poblacions indígenes. El percentatge de bolivians que viuen per sota el llindar de la pobresa és més alt a les àrees rurals i a la perifèria de les ciutats, on tres de cada quatre persones viuen en aquesta situació. Les àrees rurals de Bolívia s'han vist tradicionalment privades d'inversions però el país està intentant ara corregir les situacions d'exclusió social de la població indígena així com de les dones en general. A la vegada, Oikocredit ha estat invertint en diverses institucions microfinanceres i explotacions agrícoles per millorar les condicions de vida de la població.


Beneficis socials i econòmics de l'activitat d'Oikocredit 

El compromís financer d'Oikocredit amb Bolívia va començar l'any 1987 a través de les visites que van fer alguns membres de l'oficina regional a Uruguay. L'oficina nacional a Bolívia es va obrir el 2007 i actualment compta amb sis membres. Des del 2006, Oikocredit ha desemborsat aproximadament 79 milions d'euros en finances ètiques a Bolívia dels quals 45 milions són inversions que estan vigents actualment. A més de donar finançament, Oikocredit Bolívia promou la gestió per a la millora social entre les organitzacions a les que finança a través de les seves inversions basades en criteris de banca ètica.
Les persones que van participar al viatge d'estudis van visitar deu organitzacions per observar sobre el terreny els beneficis financers i socials de la tasca d'Oikocredit a la regió. Això va incloure set institucions microfinanceres, una empresa productora i dues organitzacions antigament finançades per Oikocredit a Santa Cruz, Cochabamba, i La Paz. En aquestes dues darreres organitzacions, els participants van poder comprovar com Oikocredit els ha ajudat a convertir-se en negocis sostenibles.

« Enrere