Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Donant suport a petits negocis a Rio de Janeiro

Donant suport a petits negocis a Rio de Janeiro

1535-soccred-br-04.jpgdijous, 02 de de gener de 2014

En el que es coneix comunament com les “favelas” de Rio de Janeiro, Brasil, grups de dones es reuneixen per dissenyar i fabricar artesania com a mitjà de vida. Les favelas de Rio de Janeiro estan construïdes al voltant de la vora de la ciutat principal i estan associades a extrema pobresa. Un grup de dones formen part d'Asta, una cooperativa l'objectiu de la qual és ensenyar a dones a fabricar productes mentre els brinda un canal de vendes per comercialitzar-los.

Asta compra els productes a les dones a un preu just i els ven a clients corporatius, tant online com en una botiga a Rio de Janeiro. Sense l'ingrés d'Asta, moltes d'aquestes dones haurien de recórrer a altres maneres menys desitjables d'obtenir un ingrés.

Aquest és el cas de dones com Constància Couto, qui és part del grup de dones que ven la seva artesania a Asta. Constància i el seu grup fabriquen artesania, tals com gats de tela, flors i altres productes per guanyar un ingrés. Constància té 67 anys, i el seu ingrés és l'únic que té la seva família.

Constància afirma que ha viscut a les favelas tota la seva vida, i que formar part del grup no solament li proveeix un ingrés econòmic, sinó també un sentiment d'alegria i de respecte a si mateixa.

“Quan no estic fent artesania per a Asta, utilitzo el meu temps per ensenyar a nens del meu barri amb antecedents problemàtics a fer artesania,” afirma Constància. “He trobat grans recompenses a transmetre les meves habilitats als nens,” afegeix Constància.

Fa uns anys, Asta necessitava capital de treball per pagar a les dones pels seus productes. Inicialment, fundacions i organitzacions benèfiques ajudaven a Asta a desenvolupar-se. Els bancs regulars no estaven interessats perquè la quantitat de capital de treball necessària era molt reduïda.

És aquí quan la institució de microfinances Sociedade de Crédito ao Microempreendedor SA (SOCIALCRED) va proveir a Asta amb el capital necessari per pagar per endavant a les dones pels seus productes. Amb el finançament de SOCIALCRED, Asta ara pot proveir un mercat i ingressos a 53 grups de producció i a un total de 700 dones. SOCIALCRED, qui va iniciar les seves activitats el 2001 i és avui considerada la major institució de microfinanzas en l'estat de Rio de Janeiro, és una organització finançada per Oikocredit.

SOCIALCRED té com a objectiu generar ocupació a través de brindar accés al crèdit a micro i petits emprenedors i negocis. Moda, salut, educació i sectors que contribueixen a la conservació del medi ambient és on la majoria dels clients de SOCIALCRED fan negocis.

En proveir capital a organitzacions com Asta, SOCIALCRED contribueix a canviar les condicions socio-econòmiques de persones amb pocs o baixos ingressos.

Oikocredit ha donat suport a SOCIALCRED des del 2009, dotant-los dos préstecs per fer créixer la seva cartera. 

« Enrere