Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Oikocredit i Aqua for All s'associen per impulsar el subministrament comunitari d'aigua i sanejament a Àfrica Oriental

Oikocredit i Aqua for All s'associen per impulsar el subministrament comunitari d'aigua i sanejament a Àfrica Oriental

waterdivendres, 17 de de novembre de 2023

El suport conjunt a institucions financeres inclusives accelerarà l'accés de persones kenianes i ugandeses de baixos ingressos a serveis d'aigua potable i sanejament.

L'inversor d'impacte social Oikocredit i la fundació mundial Aqua for All faran costat a Sidian Bank a Kenya i a EBO Financial Services a Uganda en l'augment dels préstecs per a serveis d'aigua i sanejament per a persones desateses.

En resposta a la falta d'accés de les poblacions rurals i periurbanes de Kenya i Uganda a serveis d'aigua potable, sanejament i higiene (WASH, per les seves sigles en anglès), Oikocredit i Aqua for All s'associen amb Sidian Bank (Kenya) i la cooperativa d'estalvi i crèdit EBO (Uganda). Oikocredit aportarà 2 milions de dòlars a Kenya i 160.000 dòlars a Uganda per finançar iniciatives WASH comunitàries liderades pel sector privat. Aqua for All aportarà subvencions per a assistència tècnica i formació, capital de primera pèrdua i incentius basats en el rendiment.

Water Pump

A Kenya, Sidian Bank (organització sòcia d’Oikocredit des del 2005 i d’Aqua for All des del 2020) concedirà préstecs a proveïdors i clients de serveis d'aigua, sanejament i higiene de pagament. S'espera que l'associació beneficiï a 5.000 llars per al 2026. A Uganda, EBO (organització sòcia d'Oikocredit des del 2016) concedirà préstecs als seus clients i a petits operadors privats d'aigua per ampliar o millorar les operacions, i proporcionarà fons d'accés ràpid per a reparacions d'emergència de canonades, beneficiant a 1.500 llars per al 2026.

Llegeix el comunicat de premsa complet (Anglès)

« Enrere