Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

La Fundació Oikocredit crea fons solidari contra el coronavirus

La Fundació Oikocredit crea fons solidari contra el coronavirus

Coronavirus solidarity fund item.jpgdimarts, 05 de de maig de 2020

Amb més mesures governamentals per a combatre la propagació del Covid-19, moltes petites empreses d'Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina estan lluitant per trobar els mitjans per a complir els reglaments. Per fer costat a aquestes empreses, la fundació d’Oikocredit ha llançat un fons solidari contra el coronavirus.

Augment dels costos per a complir amb les mesures governamentals
A mesura que la pandèmia del Covid-19 continua, els governs de tot el món estan adoptant mesures per "aplanar la corba" per assegurar que els serveis de salut no es vegin aclaparats pels casos de coronavirus i evitar una pèrdua de vides encara més catastròfica.
Depenent de la regió, els reglaments que s'han establert inclouen el tancament total o limitat amb restriccions de mobilitat i reunions socials, el distanciament social i els tocs de queda. A les empreses a les quals es permet romandre obertes se'ls pot exigir que compleixin amb requisits addicionals de sanitat i higiene que requereixen inversions addicionals.


Ajudar les empreses a mantenir-se a flotació
Molts dels clients de les organitzacions sòcies d’Oikocredit són micro i petites empreses que serveixen a comunitats de baixos ingressos. Si bé la crisi de covid-19 ja ha afectat els seus negocis, per a alguns d'ells encara existeix la possibilitat de mantenir les seves empreses complint amb les regulacions locals de sanitat i higiene. El cost dels materials sanitaris i, en alguns casos, dels equips de protecció és una càrrega addicional que pot exercir pressió sobre uns recursos ja minvants.
Reconeixent això, la Fundació Internacional de Suport d’Oikocredit (ISUP, per les seves sigles en anglès) ha invertit 25.000 euros en un fons solidari contra el coronavirus. L'objectiu és fer costat als clients finals de les organitzacions sòcies de microfinances d’Oikocredit perquè compleixin amb les noves regulacions que permetrien que les seves empreses romanguin obertes. El fons donarà suport a les necessitats d'emergència i la compra d'equips i materials de sanejament, o qualsevol altre article necessari per a complir amb les normes del govern local i mantenir els seus negocis oberts.

Com funciona
Les organitzacions sòcies de microfinançament que desitgin sol·licitar fons per a fer costat als seus clients han de complir una sèrie de criteris.
Les organitzacions sòcies d’Oikocredit que estan considerant sol·licitar el fons poden comunicar-se amb la persona de contacte de referència d’Oikocredit al seu país per conèixer el fons i els criteris.

« Enrere