Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

De l'abast a l'impacte: Oikocredit impulsa l'impacte social positiu amb l'Enquesta d'Autopercepció del Client

« Enrere

De l'abast a l'impacte: Oikocredit impulsa l'impacte social positiu amb l'Enquesta d'Autopercepció del Client

screenshot+2023-04-04+105707.pngdimarts, 04 de d’abril de 2023

Enfortir la veu del client final és un aspecte crucial dels esforços d’Oikocredit per ampliar les fronteres de l'impacte social.

Escoltant les opinions i perspectives del client final, les nostres organitzacions sòcies poden millorar encara més els seus productes i serveis per satisfer les necessitats de les persones a les quals serveixen.

En l'Enquesta d'Autopercepció del Client, preguntem als clients i clientes finals pels canvis que han experimentat en els últims 12 mesos.

Juntament amb les nostres organitzacions sòcies, recopilem i analitzem sistemàticament la informació dels clients finals per a identificar temes o assumptes clau. Això ens permet desenvolupar la capacitat de les organitzacions per a escoltar les veus dels seus clients i clientes i utilitzar el que senten per a millorar i, en última instància, crear un impacte més positiu.

En l'informe del 2022 publicat aquesta setmana, expliquem els resultats del programa d'enquestes i compartim valuosos punts de vista.

Oikocredit va treballar amb 19 organitzacions sòcies per a esbrinar quins canvis van experimentar els seus clients/es finals durant els 12 mesos en qüestió. La van respondre gairebé 16.500 persones, clientes finals d’organitzacions sòcies d’Oikocredit d'Amèrica Llatina i el Carib, Àfrica i Àsia.

La recopilació i l'anàlisi de les respostes és una poderosa eina per a mesurar els resultats, seguir els progressos al llarg del temps i demostrar l'impacte social. Les nostres organitzacions associades poden utilitzar els resultats per a prendre decisions basades en dades per a supervisar els indicadors relacionats amb la seva estratègia, desenvolupar mòduls de formació i anticipar-se a les necessitats emergents.

Les reaccions de les nostres organitzacions sòcies han estat molt positives: "La nostra organització es va acostar més als nostres clients gràcies a l'enquesta".

A les persones participants se'ls van plantejar una sèrie de preguntes financeres i no financeres sobre la capacitat de les seves llars per a fer front a les crisis, l'expansió dels seus negocis i les perspectives de futur. El gènere, les condicions meteorològiques extremes i l'accés digital ocupen un lloc destacat en les conclusions.

És possible que les persones clientes finals no expressin fàcilment les seves necessitats. Aquesta enquesta garanteix que siguin escoltades, i una de les persones enquestades va dir que l'enquesta és bona perquè demostra que l'organització es preocupa pels seus clients.

El 2023, Oikocredit continuarà treballant amb organitzacions sòcies existents i noves per a augmentar l'impacte social. L'objectiu és que almenys trenta organitzacions apliquin els comentaris dels seus clients.

Pots llegir més sobre els resultats i les principals conclusions de l'enquesta en l'informe complet aquí.

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

maig 2024

abril

març