Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Estudi de l'impacte de l'organització sòcia SEKEM

« Enrere

Estudi de l'impacte de l'organització sòcia SEKEM

SEKEM-report-small.jpgdilluns, 14 de de setembre de 2015

Dilluns 14 de setembre 2015

Durant el setembre del 2014, Oikocredit va iniciar un estudi per avaluar l'impacte de la seva organització sòcia, SEKEM. L'estudi va ser coordinat per Oikocredit Internacional en col·laboració amb el personal SEKEM i dut a terme per un equip del Centre per la Innocavió del Desenvolupament (CDI, en anglès) i l'Universitat i Centre de Recerca (WUR, en anglès) a Holanda. L'equip va comptar amb el suport de l'equip i estudiants de l'Universitat per la sostenibilitat d'Heliopolis d'Egipte. Aquest estudi es centra en l'impacte de SEKEM té sobre els seus proveïdors agricultors.

Els estudis previs d'Oikocredit s'havien centrat, principalment, en els serveis de microfinances (MFIs) i es veia que un estudi ara podria posar l'accent en una organització sòcia de productes i serveis. SEKEM no va ser triat com un representant de la cartera agrícola d'Oikocredit, sinó pel seu model integrat de negoci que encaixava amb les tres línies d'Oikocredit (econòmica, social i mediambiental) i permetia un sistema d'avaluació més qualitatiu.

Avaluació de la producció i els serveis

L'estudi d'avaluació encaixa amb l'estratègia d'Oikocredit per posar el focus a la cartera d'agricultura i serveis, en particular a l'agricultura a Àfrica, i encaixa amb l'idea d'Oikocredit d'estudiar l'impacte que tenen les organitzacion sòcies en els seus clients. Mentrestant, l'estudi dóna l'oportunitat a SEKEM de desenvolupar una línia mestra d'actuació i començar a agrupar informació dels agricultors que els proveeixen.

40 anys sent pioners del sector agro-empresarial

SEKEM és una companyia agricultora fundada el 1977, coincidint amb la recuperació de 70ha de desert. És una organització sòcia que presta atenció, particularment a la vida econòmica, social, cultural i ecològica, inspirades en l'antroposofia i l'Islam. Fins avui, ha crescut fins un total de 3000ha i consisteix en nou companyies que venen productes alimentaris orgànics, tèxtils i fitosanitaris integrats amb una cadena de valor que proveeix mercats nacionals i internacionals. SEKEM cultiva en les seves pròpies granges biodinàmiques, amb la creació de l'Associació Biodinàmica d'Egipte (EBDA, en anglès), l'any 1994, ha ajudat més de 700 grangers d'Egipte a passar de l'agricultura convencional a la biodinàmica. També ha creat la Fundació al Desenvolupament de SEKEM (SFD, en anlès), l'any 1984, que du a terme projectes educatius i de salut i ha obert l'Universitat per la sostenibilitat d'Heliopolis d'Egipte el 2012.

Aquí pots descarregar el sumari executiu de l'Estudi d'Avaluació de l'Impacte de SEKEM, en anglès (2MB)

Per rebre una còpia digital del document complet, registra't aquí:

« Enrere

Arxiu

« Previous Next »

març 2024

febrer

gener

desembre 2023