Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Tast de cafè de Comerç Just amb els 5 sentits a la FESC (Barcelona)

Tast de cafè de Comerç Just amb els 5 sentits a la FESC (Barcelona)

UNICA-PE-25.pngdissabte, 22 de d’octubre de 2022

Tast de cafès d’origen de Comerç Just produïts per organitzacions del Sud que han rebut finançament ètic d’Oikocredit


El proper dissabte 22 d'octubre de 11:30h a 12:30h et convidem a un tast de cafès de Comerç Just gratuït, amb una selecció de cafès d'especialitat d'organitzacions productores del Sud Global que han rebut préstecs d’entitats de finances ètiques. Aquesta activitat s'emmarca en la Fira d'Economia Solidària de Catalunya (FESC): https://fesc.xes.cat/

L'activitat és gratuïta, però té aforament limitat i requereix inscripció a través del formulari: https://usem.liberaforms.org/tast-cafe-oikocredit

Lloc: FESC. Recinte Fabra i Coats de Sant Andreu (Barcelona).

Aprèn sobre el procés d'elaboració del cafè d’especialitat de Comerç Just des de la planta fins a la tassa. En aquest esdeveniment explicarem cada part del procés, ressaltant les diferències entre diferents tipus de cafès d'alta qualitat, i respectuoses amb el medi ambient i amb les persones. Coneixeràs les diferències entre el Comerç Just i el comerç tradicional, a partir d'una activitat innovadora i molt aromàtica que et permetrà conèixer també la història de les organitzacions productores de cafè que hi ha darrere de cada tassa i que han estat finançades amb criteris de banca ètica per part d’Oikocredit. En tots aquests passos anirem facilitant informació gràfica, així com material tàctil i visual, i degustarem diferents tipus de cafè mitjançant un tast brasiler, que és el mètode més utilitzat pels professionals del sector per analitzar cafès d’origen i copsar-ne tots els seus matisos.

Els cafès que tastarem en aquest acte seran els següents:
• Tierra Madre Oxfam Intermon: Blend de cafè aràbiga i robusta, amb cafè provinent de l’organització nicaragüenca Aldea Global, finançada per Oikocredit amb criteris de banca ètica.
• Cafè Guatemala 100% Aràbica d’Alternativa 3.

« Back