Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Les finances ètiques volen arribar als instituts

Les finances ètiques volen arribar als instituts

20150702_1202_2015_institut_2.jpgdijous, 10 de de març de 2016

Professors i membres de Finançament Ètic i Solidari (Fets) s'han reunit les últimes setmanes, per aprofundir en la Guia Pedagògica «Que els diners pensin com tu», que pretén transmetre als joves de l'ESO i el Batxillerat conceptes relacionats amb el funcionament de les finances ètiques. Busca presentar a aquests joves un panorama diferent a l'actual, a través de conceptes que els poden semblar llunyans, però no ho són.

Un dels punts més interessants era la incorporació al currículum d'Economia de Batxillerat de conceptes relacionats amb les finances ètiques, així com de planificació financera o adaptació de les finances personals.

Plantegen, fins i tot, la possibilitat d'elaborar un Treball de Recerca, o altres investigacions, sobre les finances ètiques, per això recomanen la creació d'eines visuals per comprendre-les en totes les seves dimensions. A més, es podria establir una assignatura a l'ESO de cultura i valors, que seria extensible a Filosofia a 1r de batxillerat i a sociologia de 4t d'ESO.

Per últim, es proposa la implementació del nou recurs de FETS «Joc de rol sobre les finances ètiques» per recollir les aportacions dels docents. En aquest sentit, Oikocredit ja vam impulsar el projecte d'aprenentatge servei Biabanca, juntament amb la Fundació Bofill. Alumnes de l'ESO i Batxillerat van simular la creació d'una entitat financera ètica per donar préstecs i assessorar als estudiants de FP, que havien de crear una empresa pel projecte final, i van explicar el funcionament d'aquestes entitats a diversos casals d'avis de Mataró.

« Enrere