Zones rurals

Al voltant del 25% de les persones més pobres del món viuen en zones rurals i tenen dificultats per accedir a serveis financers. Per això, treballar en aquestes zones és fonamental per a la missió d'Oikocredit.

Per arribar a entorns rurals fem especial èmfasi en el finançament de projectes agrícoles, i també treballem juntament amb Institucions microfinanceres locals amb una àmplia presència territorial.

En algunes ocasions també col·laborem en projectes amb un impacte especial en zones rurals, com per exemple el desenvolupament de banca mòbil juntament amb algunes de les organitzacions que financem, o la participació en l'empresa d'il·luminació solar autònoma Barefoot Power.

L'accés a les zones rurals és un repte. Diego Fernando Concha, director general de Microfinanzas Prisma, organització finançada per Oikocredit a Perú, afirma: "És més barat servir a les zones urbanes. És més difícil arribar a les zones rurals. A més els clients estan aïllats geogràficament i cultural i això requereix posar en pràctica programes educatius".