Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Selecció d'organitzacions

L'elecció de les organitzacions i projectes adequats és l'element més important per assegurar els nostres objectius de desenvolupament. Oikocredit utilitza criteris econòmics i socials estrictes per verificar l'elegibilitat de les organitzacions potencials a les quals atorgar finançament.

Així, Oikocredit prioritza les organitzacions que:

  • creen llocs de treball i ingressos per a persones en situació de pobresa
  • són petites empreses o institucions microfinanceres, preferentment cooperatives
  • tenen dones en llocs directius
  • respecten el medi ambient i la vida animal
  • tenen una estructura de gestió adequada
  • són viables financerament o tenen la previsió de ser-ho en breu
  • està justificada la necessitat de la inversió estrangeraOikocredit no finança organitzacions que portin a terme activitats relacionades amb el treball infantil, la producció d'armes, explosius o altres materials perillosos.

Protecció dels clients i transparència

Si determinem que una institució de microfinances cobra taxes d'interès excessives, paga salaris o dividends excessius o no prioritza els seus clients, es rebutja la seva sol·licitud de préstec.

Oikocredit dóna suport a iniciatives del sector de les microfinances que promouen la transparència i la protecció dels clients finals de microcrèdits. Les integrem en les nostres operacions i animem a les organitzacions que financem a que facin el mateix.

Impulsem particularment els Principis de Protecció al Client i la transparència en la fixació de taxes d'interès.

Per assegurar que les institucions de microfinances en les quals invertim mantinguin efectivament el benestar del client com una prioritat, vam promoure els Principis de Protecció al Client de la Smart Campaign (CPP) a partir del setembre del 2008. Des de llavors hem treballat mà a mà amb altres inversors socials per posar els principis en pràctica i ajudar les Institucions Micro Financeres (IMF) a assegurar que les seves operacions siguin plenament conformes.

Més informació sobre el nostre treball en xarxa per la protecció dels clients i la transparència (en anglès)