Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

5 raons per invertir a Oikocredit

Risk Label (catalan).png

Una inversió en l'Oikocredit genera impacte social i dóna la possibilitat d'un modest dividend

1. Impacte social

Oikocredit només inverteix en projectes que permeten a les persones desfavorides construir una vida millor. Ens assegurem que les organitzacions a les quals donem suport comparteixin la nostra missió i valors, i compleixin amb els nostres criteris d'acompliment social, igualtat de gènere, protecció ambiental i governabilitat.
Realitzem una auditoria social de la nostra pròpia organització i supervisem de prop l'acompliment social dels projectes que financem.

2. Compromís a llarg termini

El canvi positiu requereix treball i compromís constants. Significa invertir a llarg termini. A vegades significa mantenir el suport davant un desastre natural o en un clima de conflicte i perill. A vegades implica passar per moments difícils abans de tornar a tenir condicions favorables. Per això continuem donant suport als nostres projectes quan altres inversors se n'anirien. A canvi les organitzacions a les quals donem suport ens retornen multiplicada la confiança que hem dipositat en elles.

3. Proximitat a terreny

Ja sigui amb comunitats rurals a Cambodja o amb cooperatives de cacau a Ghana, el nostre personal local treballa en estreta col·laboració amb les organitzacions a les que donem suport per a proporcionar serveis financers allà on són més necessaris. Gràcies a aquest equip dedicat i professional, amb una extensa xarxa d'oficines a tot el món, Oikocredit construeix relacions sòlides i duradores amb les seves organitzacions sòcies sobre la base d'un excel·lent coneixement del context local, assessorament regular i capacitació pràctica.

4. Control de riscos

El nostre sistema de seguiment financer i l'estabilitat de la nostra estructura operativa ens permeten bregar amb la volatilitat del mercat i controlar els riscos. La nostra cartera de finançament està estructurada per a limitar els riscos financers, socials i sectorials, així com els riscos de país. Oikocredit també té el principi de mantenir reserves suficients. 

5. Esperit cooperatiu

Oikocredit és una veritable cooperativa internacional per al desenvolupament del Sud global. Creiem en els principis cooperatius i fem de la participació un tret d'identitat.
Són membres d’Oikocredit més de 500 organitzacions a tot el món, que tenen el mateix dret de participar en la presa de decisions estratègiques, independentment de la suma de la seva inversió. I les persones que inverteixen a Oikocredit poden també participar a través de les associacions de suport.

Com funciona Oikocredit en 2 minuts

Nou model de captació de capital

Oikocredit planeja substituir els actuals productes d'inversió per participacions el 2023.

Llegeix-ne més aquí Read more