Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Oikocredit i Central Lanera Uruguaya: una relació a llarg termini

Oikocredit i Central Lanera Uruguaya: una relació a llarg termini

clu-uruguay-news-article-q2-2015.pngosteguna, 18 de ekainak de 2015

Central Lanera Uruguaya, organització sòcia d'Oikocredit

Des dels seus humils començaments el 1975, Oikocredit ha finançat 1.670 organitzacions sòcies i ha desemborsat més de 2.100 milions d'euros en finançament del desenvolupament. De les moltes organitzacions que s'han associat a Oikocredit al llarg dels anys, n'hi ha diverses que han continuat sent sòcies a llarg termini. Central Lanera Uruguaya (CLU), una cooperativa processadora de llana d'Uruguai que va rebre el seu primer préstec d'Oikocredit el 1988, segueix sent una organització sòcia molt ben valorada fins a dia d'avui. En total, CLU va rebre cinc préstecs d’Oikocredit.
CLU va ser fundada el 1967 com una cooperativa de segon grau per 17 cooperatives de primer grau que tenien com a membres més de 1.500 famílies productores en tot l'Uruguai. La missió de la cooperativa és integrar els productors i productores de llana en una cadena de producció competitiva per millorar la seva situació social i econòmica.

Finançar una planta de processament de llana de talla mundial

El seu negoci central comença amb el treball al camp al costat dels agricultors/es per obtenir la millor qualitat de llana possible que després es processa fins a convertir-se en fins tops de llana en la seva pròpia pentinadora, Lanera Piedra Alta, i finalment es comercialitza als mercats internacionals. Lanera Piedra Alta, la planta de processament de talla mundial de CLU, va ser adquirida parcialment amb fons rebuts d'un préstec d’Oikocredit. CLU utilitza un sistema de preus justos per pagar als productors/es per la seva llana. Així mateix, CLU brinda suport als productors/es en donar-los pagaments avançats sobre la llana compromesa cada any.
Durant els últims vuit anys, la Cecilia Maroño, gerent de país d’Oikocredit Uruguai, ha treballat amb CLU i altres organitzacions sòcies d’Oikocredit que participen activament en el negoci de la llana. Cecilia va explicar que CLU ha tingut un creixement positiu que li va permetre adquirir crèdits bancaris al mercat local i a la vegada emetre obligacions negociables en la borsa de valors uruguaiana.

Una relació única

«El suport brindat per Oikocredit és únic i ha permès a CLU tenir un ingrés estable i a llarg termini per finançar el cicle empresarial dels productors/es, independentment dels vaivens del mercat», va dir la Cecilia. «A causa que la relació entre Oikocredit i CLU és tan sòlida, Oikocredit sempre ha brindat suport a la cooperativa, contra vent i marea», va afegir la Cecilia.
CLU també dirigeix un programa per produir i vendre carn de be dels seus productors/es, la qual cosa li permet arribar als mercats més exigents i, al mateix temps, garantir que els productors/es rebin un ingrés just. El treball de la cooperativa té com a objectiu brindar les millors oportunitats possibles als productors i productores més petits. La cooperativa dirigeix programes de producció ovina que ajuden a CLU a obtenir llana d'alt valor en sòls de qualitat pobra, on crien els productors/es de més baixos ingressos.

Una cooperativa sòlida

De les 17 cooperatives de primer grau membres de CLU, tres d'elles també són sòcies d’Oikocredit. Entre elles es troben COPAGRAN, CALSAL i CALMER. Una altra sòcia d’Oikocredit vinculada a CLU a través de diferents programes és Manos del Uruguay, una organització social sense finalitats de lucre amb certificació de comerç just que genera ocupació per a dones d'àrees rurals a través de la indústria tèxtil llanera.
CLU, una de les organitzacions sòcies més antigues d’Oikocredit, representa i promou veritablement els valors cooperatius. Per Oikocredit, CLU no només és una cooperativa sòlida i d'idees afins, sinó també una gran aliada.

« Atrás