Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Oikocredit celebra el seu 40 aniversari

Oikocredit celebra el seu 40 aniversari

agm-drawing.pngasteartea, 23 de ekainak de 2015

Infografia sobre l'acte de celebració dels 40 anys d'Oikocredit

L'11 de juny, Oikocredit va celebrar el seu 40 aniversari a l'Església de Santa Elisabeth de Berlín-Mitte. Al voltant d'unes 300 persones assistents de més de 30 països diferents van reunir-se per celebrar l'aniversari d'una idea exitosa: una cooperativa de desenvolupament sostenible finançada per inversors privats. Amb aquest model, Oikocredit va començar a desenvolupar-se 40 anys enrere.

Un pont històric

La celebració de l'aniversari a Berlín va incloure un pont històric: va ser a Berlín el 1974 on el Consell Mundial d'Esglésies va aprovar l'establiment d'una cooperativa internacional de desenvolupament, que va tenir lloc l'any següent. El doctor Konrad Raiser, ex secretari general del Consell Mundial d'Esglésies, que va ser fonamental per crear la cooperativa, va realitzar el discurs d'obertura de l'esdeveniment, seguit de Violeta Stevens, cap de la cadena d'obtenció i subministrament de l'organització sòcia d'Oikocredit Cafédirect i de Jamie Hartzell, fundador i cap d'Ethex i cap de l'organització sòcia d'Oikocredit Divine Chocolate. També es va rebre un missatge en vídeo de felicitació a Oikocredit per part de la reina Maxima d'Holanda, que és a la vegada Advocada Especial de les Nacions Unides per les Finances Inclusives i el Desenvolupament.

El 40è aniversari va comptar no només amb persones treballadores d'Oikocredit, membres i voluntaris/es sinó també amb acadèmics, representants de socis, mitjans i altres.

El doctor Konrad Raiser, ex secretari general del Consell Mundial d'Esglésies

Un esdeveniment exitós

El director general d'Oikocredit Internacional, David Woods, va dir que l'esdeveniment havia estat un èxit. “El nostre 40è aniversari ha estat una oportuniat per reunir-nos a celebrar l'èxit de la cooperativa”, va dir en David. “També ha estat una oportunitat per discutir el futur de l'impacte de les inversions i com podem contribuir més al desenvolupament financer”, va afegir en David.

Aquí pots veure les imatges de l'esdeveniment del 40è aniversari d'Oikocredit a Berlín

L'Assemblea General anual

Una mirada a Oikocredit 2014 (PDF): Revista resum dels resultats socials i financers d'Oikocredit el 2014L'esdeveniment va anar acompanyat per la trobada anual d'Oikocredit, que va tenir lloc a Potsdam el divendres 12 de juny. Durant l'Assemblea anual, que per primera vegada es va retransmetre per streaming i va usar un sistema de vot electrònic presencial, es van debatre diverses qüestions sobre el model organitzatiu de la cooperativa i es van votar les candidatures a diversos òrgans de l'entitat, com el Consell de Supervisió i el Comitè d'Auditoria. Per al primer es va triar a na Ruth Waweru (Kenya) i la reelecció de Jacinta Hamman de Vivero (Perú) per a un segon mandat com a presidenta de la cooperativa. Pel que fa al Comitè d'Auditoria, s'ha produït el relleu de dos dels seus tres membres, amb l'entrada d'en Graham Wright (Regne Unit) i la reelecció de na Ilse Roeleveld-Schmidt (Alemanya) per a un segon mandat.

Entre altres qüestions rellevants, a l'Assemblea es va tornar a aprovar un dividend del 2% per a les inversions mantingudes a la cooperativa durant el 2014, fet que remarca la solidesa de l'organització malgrat el creixent entorn d'elevada competència i de tipus d'interès baixos. També es va aprovar un esborrany del nou Pla Estratègic per al període 2016-2020, que en breu es farà públic en la seva versió definitiva.

Per a informació més detallada sobre la celebració de l'Assemblea General anual, posa't en contacte amb la teva Associació de Suport.

Pots consultar la notícia i nota de premsa sobre els resultats econòmics d'Oikocredit pel 2014 aquí.

Pots consultar la notícia i nota de premsa sobre els resultats socials d'Oikocredit pel 2014 aquí.

I pots descarregar-te la revista "Una mirada a Oikocredit 2014" (en castellà) aquí, amb un resum dels resultats socials i financers de Oikocredit en el passat exercici.

Linked documents
TitleFilesizeMIME-type
Annual report 20144.1 MBapplication/pdfdownload
una-mirada-a-oikocredit-20142.4 MBapplication/pdfdownload

« Atrás