Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Wendy Plant: més de 30 anys de servei dedicat

Wendy Plant: més de 30 anys de servei dedicat

wendy-plant.jpgasteartea, 02 de ekainak de 2015

Wendy Plant

La Wendy Plant treballa per Oikocredit des de fa 32 anys i això la converteix en l'empleada més antiga d’Oikocredit. La Wendy va començar com a empleada administrativa després de traslladar-se als Països Baixos des de la seva Austràlia natal i en el transcurs dels anys la seva funció ha canviat moltes vegades. La Wendy treballa a l'oficina internacional d’Oikocredit a Amersfoort i actualment és assistent personal del director executiu i oficial de viatges: organitza totes les assemblees generals anuals, de personal i del Consell Supervisor, disposa intercanvis del personal i capacitacions que es realitzen a l'oficina d’Amersfoort per a la cooperativa. En reconeixement de la seva dedicació a Oikocredit, li vam demanar que compartís amb nosaltres algunes de les seves experiències i aportacions del temps treballat a Oikocredit.

Per què et vas sumar a Oikocredit?

Era el començament de la dècada de 1980 i estava viatjant per Europa. Aquí, als Països Baixos, vaig conèixer el meu espòs, que és holandès, i em vaig enamorar d'ell. La meva família també té les seves arrels aquí, de manera que vaig decidir quedar-me. Després d'aprendre holandès, vaig continuar desenvolupant les meves habilitats de secretariat. Va ser llavors que vaig veure un anunci al diari per un càrrec de suport administratiu a Oikocredit, que estava en anglès, la qual cosa va cridar la meva atenció! En aquesta etapa de la meva carrera, la idea de treballar per a una organització de desenvolupament internacional també em va atreure molt.

Com era treballar per Oikocredit quan vas començar?

Quan vaig començar, Oikocredit recentment iniciava la seva activitat i comptava amb només quatre persones a l'oficina d’Amersfoort i al voltant de cinc a les oficines regionals. Ara, trenta anys després, tenim aproximadament 400 persones empleades en total entre la nostra oficina internacional, les regions i les organitzacions de suport, a més de 600 voluntaris i voluntàries. Aleshores, quan vaig començar, les nostres funcions eren molt més àmplies ja que ho fèiem tot nosaltres mateixos; des de reportar cada acció individualment en un arxiu fins a redactar l'informe anual o fer fulletons nous. He treballat amb set directors executius.

Com és ara?

L'organització ha crescut i ha canviat moltíssim. Ara té diferents departaments per a comunicacions, finances, TI, energies renovables, acompliment social, etc. Pensa en la tecnologia i les xarxes socials. El professionalisme de l'organització és un dels principals canvis que he vist. Oikocredit ja no és un nen petit: ha crescut i florit fins a convertir-se en un adult respectat i madur. Malgrat tots aquests canvis, mai hem perdut de vista la raó de la nostra existència. Mantenir la nostra missió comporta desafiaments però és una part fonamental de la nostra organització que és important per a nosaltres.

Què és el que més gaudeixes de treballar a Oikocredit?

La gent! Ja siguin els meus col·legues i companys d’Amersfoort o a la resta del món. Sempre han sigut les persones les qui han fet el treball atractiu. Tinc la sort d'ocupar un lloc que em permet conèixer persones de cultures molt diverses. Tinc l'oportunitat de viatjar una o dues vegades l'any a un país on Oikocredit treballa activament, la qual cosa és una gran oportunitat per a mi de veure el treball d’Oikocredit en el terreny. D'aquesta manera, aprenc sobre diferents cultures i això té molt valor per a mi des del punt de vista tant professional com personal.

Què significa per tu treballar per Oikocredit?

Per a mi significa molt. En els càrrecs que ocupo, puc utilitzar les meves diferents habilitats en tota l'organització, puc ser part del context més general i tenir una opinió d'alguna manera. El que Oikocredit fa al món és de summa importància i té un gran impacte en moltes persones i les seves comunitats, la qual cosa significa molt per a mi.

« Atrás