Vols invertir? Selecciona la regió on vius

Close window
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Manos del Uruguay

Manos del Uruguay és una organització social sense ànim de lucre i és sòcia d'Oikocredit. Establerta el 1968, Manos del Uruguay tenyeix llana, dissenya i teixeix peces de roba pel mercat local i internacional i per reconegudes marques internacionals com Marc Jacobs, Stella McCartney, Donna Karan i Chanel.

Rep part de la seva llana de Central Lanera Uruguaya i ha tingut el certificat de comerç just des de 2009. Manos aspira a generar i desenvolupar treball per dones a tot el país i proveir oportunitats econòmiques, socials i culturals per tots els seus membres.

Manos del Uruguay està composta per 13 cooperatives que reuneixen 250 artesanes de tot el país. Té un centre de serveis a Montevideo (90 empleats) que proveeix les cooperatives de:

  • disseny de productes 
  • matèries primes
  • formació tècnica 
  • equips 
  • manteniment de maquinària
  • venda de la producció 
  • finançament 
  • formació i assessorament per als càrrecs directius de les cooperatives

Manos del Uruguay paga als membres no només els productes, sinó també la seguretat social i altres despeses. Té un volum de negocis anual d'aproximadament 5 milions de dòlars.

Manos del Uruguay ha estat sòcia d'Oikocredit des de 2009 i actualment té una línia de crèdit de 400.000 dòlars.

Nota: per activar o desactivar els subtítols (en castellà) de l'anterior vídeo, un cop s'estigui reproduint fes clic al menú inferior dret del reproductor.

Subtítols youtube Oikocredit - Finances Ètiques