Vols invertir? Selecciona la regió on vius

Close window
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Cerca

Història

Oikocredit - originalment anomenada Societat Cooperativa Ecumènica de Desenvolupament - va ser fundada el 1975 pel Consell Mundial d'Esglésies per oferir a les institucions religioses un instrument alternatiu d'inversió orientat a les persones més desfavorides. No obstant, malgrat les nostres arrels, els criteris d'inversió mai han estat basats en principis religiosos.

Ens constituïm com a cooperativa de crèdit mundial amb seu als Països Baixos. Aquest enfocament integrador i cooperatiu va facilitar que membres particulars se sumessin al projecte agrupant-se a través de les “Associacions de Suport”. Fins al moment, aquestes Associacions han mobilitzat la major part del capital social actual, contribuint així a l'èxit d'Oikocredit.

Més informació (en anglès) a: http://www.oikocredit.coop/history