¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

Tast de cafè de Comerç Just amb els 5 sentits a la FESC (Barcelona)

Tast de cafè de Comerç Just amb els 5 sentits a la FESC (Barcelona)

UNICA-PE-25.pngsábado, 22 de octubre de 2022 12:30

Tast de cafès d’origen de Comerç Just produïts per organitzacions del Sud que han rebut finançament ètic d’Oikocredit


El proper dissabte 22 d'octubre de 11:30h a 12:30h et convidem a un tast de cafès de Comerç Just gratuït, amb una selecció de cafès d'especialitat d'organitzacions productores del Sud Global que han rebut préstecs d’entitats de finances ètiques. Aquesta activitat s'emmarca en la Fira d'Economia Solidària de Catalunya (FESC): https://fesc.xes.cat/

L'activitat és gratuïta, però té aforament limitat i requereix inscripció a través del formulari: https://usem.liberaforms.org/tast-cafe-oikocredit

Lloc: FESC. Recinte Fabra i Coats de Sant Andreu (Barcelona).

Aprèn sobre el procés d'elaboració del cafè d’especialitat de Comerç Just des de la planta fins a la tassa. En aquest esdeveniment explicarem cada part del procés, ressaltant les diferències entre diferents tipus de cafès d'alta qualitat, i respectuoses amb el medi ambient i amb les persones. Coneixeràs les diferències entre el Comerç Just i el comerç tradicional, a partir d'una activitat innovadora i molt aromàtica que et permetrà conèixer també la història de les organitzacions productores de cafè que hi ha darrere de cada tassa i que han estat finançades amb criteris de banca ètica per part d’Oikocredit. En tots aquests passos anirem facilitant informació gràfica, així com material tàctil i visual, i degustarem diferents tipus de cafè mitjançant un tast brasiler, que és el mètode més utilitzat pels professionals del sector per analitzar cafès d’origen i copsar-ne tots els seus matisos.

Els cafès que tastarem en aquest acte seran els següents:
• Tierra Madre Oxfam Intermon: Blend de cafè aràbiga i robusta, amb cafè provinent de l’organització nicaragüenca Aldea Global, finançada per Oikocredit amb criteris de banca ètica.
• Cafè Guatemala 100% Aràbica d’Alternativa 3.

« Atrás

Archivo de noticias

« Previous Next »

marzo 2024

diciembre 2023

noviembre

octubre

septiembre

agosto

julio

junio

mayo

abril

marzo

febrero

enero

noviembre 2022

octubre