¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

Vols fer el teu TFG sobre Finances Ètiques? Des d'Oikocredit t'hi donem suport.

Vols fer el teu TFG sobre Finances Ètiques? Des d'Oikocredit t'hi donem suport.

APS-UPF-2.jpgmiércoles, 07 de junio de 2023 14:05

Estudies alguna carrera relacionada amb les ciències socials o l'economia i no saps de què fer el teu TFG? Oikocredit Catalunya i FETS - Finançament Ètic i Solidari et proposem de fer-lo sobre alguna temàtica relacionada amb les Finances Ètiques i t'hi donem suport.

Dins el marc del projecte conjunt entre FETS i Oikocredit Catalunya per donar a conèixer les Finances Ètiques a la nostra societat i en especial en l'àmbit universitari, proposem diverses temàtiques relacionades amb el sector per poder dur a terme Treballs de Fi de Grau de carreres de l'àmbit de les ciències socials.

Per dur a terme els TFG utilitzarem la metodologia de l'Aprenentatge Servei, en base a la qual des de FETS i Oikocredit oferim formació i suport a les estudiants, i a canvi demanem que el TFG pugui cobrir alguna necessitat pràctica del sector de les Finances Ètiques o bé ajudar a difondre-les en la nostra societat, i d'aquesta manera contribuir a què cada vegada més les decisions de consum de serveis financers de la ciutadania tinguin un impacte positiu en la comunitat.

APS-UPF-1

Tot i que estem obertes a donar suport en qualsevol treball i temàtica relacionada amb les Finances Ètiques, les propostes de temes que ara mateix plantegem són les següents:

 1. L’impacte de gènere a les finances ètiques. Anàlisi de gènere dels projectes finançats per les entitats de finances ètiques a Catalunya.
 2. Estudi comparatiu dels sistemes d’avaluació ètico-social entre diferents projectes de finances ètiques i de finances convencionals.
 3. Anàlisi del perfil de les persones usuàries de la Banca Ètica a Catalunya/Estat Espanyol.
 4. Joves i finances, quina és la situació dels i les joves envers les finances, quins usos en
  fan, quines necessitats es troben per accedir finançament, coneixen les alternatives de
  les finances ètiques?
 5. Història i actualitat del sistema internacional de les finances ètiques.
 6. Contribució de les finances ètiques a la situació d’emergència climàtica.
 7. Inversions de la banca tradicional en sectors controvertits.
 8. Finances Ètiques i l’economia social i solidària.
 9. Anàlisi d’entitats financeres convencionals en base a la metodologia de l’Escàner de les Finances
  Ètiques.
 10. Estudi sobre l’ús de les Finances Ètiques per part de les ONG de Cooperació.
 11. Elaboració d’un “Estudi de cas” sobre Oikocredit o alguna entitat d’Economia Social que treballi
  amb finances ètiques.

Aquí pots descarregar una guia més detallada de les diferents propostes amb preguntes clau i recursos d'informació per començar a pensar en el TFG (en aquest cas són propostes dirigides a estudiants de la Facultat d'Economia i Empresa de la UPF, però si ets d'una altra universitat o nivell d'estudis i hi tens interès, posa't en contacte amb nosaltres i parlem-ne!). Sempre recomanem que el TFG es pugui dur a terme en grup, però si el vols fer individual també ens adaptem.

Per rebre l'assessorament i el suport i cercar-te un tutor/a acadèmic en cas que sigui necessari, posa't en contacte amb nosaltres al correu catalunya@oikocredit.org o bé al telèfon 93 441 63 06.

« Atrás

Archivo de noticias

« Previous Next »

mayo 2024

marzo

diciembre 2023

noviembre

octubre

septiembre

agosto

julio

junio

mayo

abril

marzo

febrero

enero

noviembre 2022

octubre