¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

Formacions sobre Finances Ètiques

Formacions sobre Finances Ètiques

AGM-2017-11.jpgjueves, 31 de agosto de 2023 15:21

Els mesos de setembre i octubre tenim programades tres formacions específicament dirigides a organitzacions socials, encara que també estan obertes al públic en general. En elles coneixerem tots els serveis que ofereixen les entitats de Finances Ètiques al nostre país.

Si formes part d'una entitat social i estàs pensant a passar-te a la banca ètica però no saps per on començar, aquesta és la formació que estaves buscant!

En un context socioeconòmic i d'emergència climàtica com l'actual, no té sentit que les organitzacions socials, que lluiten per una major justícia social, per la pau o per la protecció del medi ambient i la sostenibilitat continuïn treballant amb entitats financeres convencionals que precisament estan contribuint en gran mesura a generar aquests greus problemes globals. Però sabem que a vegades és difícil fer el pas i canviar tots els comptes o els préstecs d'una organització o empresa social.

Per això aquests propers mesos tenim programades diverses formacions per ajudar les organitzacions amb objectius socials a augmentar la seva coherència i començar a treballar amb finances ètiques (o explorar com treballar més amb elles si ja usen alguns dels seus serveis).

A qui van dirigides aquestes formacions:
A responsables d'economia o de gestió d'ONGs, d'empreses d'economia social, o de qualsevol organització social, i especialment aquelles de la ciutat de Barcelona. No obstant això, estan també obertes a qualsevol persona que vulgui conèixer més sobre les Finances Ètiques, o fer el pas a títol personal.

Què aprendrem durant les formacions:
Cadascuna d'elles tindrà un enfocament lleugerament diferent, però en totes elles coneixerem les diferents entitats de Finances Ètiques que existeixen al nostre país, des de banca regulada fins a cooperatives de serveis financers no bancàries, passant per les opcions de micromecenatge cooperatiu i fins i tot parlarem de les assegurances ètiques. Donarem indicacions per a poder seleccionar les entitats i els serveis de Finances Ètiques que millor encaixin amb les necessitats de la nostra entitat (o amb les nostres necessitats personals), tant a nivell d'estalvi, com de crèdit, com d'operativa diària o de pòlisses d'assegurances.

Programa de formacions:

  • 14 de setembre de 2023 de 10:00h a 13:30h. Sessió dins del "Cicle Noves Mirades de joieria responsable" organitzat per Origen Gold For Future i amb la col·laboració de Xarxa d’Economia Solidària i Pam a Pam, i la participació de la cooperativa La Clara Comunicació i nostra, a través de FETS (Finançament Ètic i Solidari). Lloc: Sala polivalent de la nostra seu al Grup Cooperatiu ECOS (c/ Casp 43, Barcelona). Requereix inscripció prèvia, i es prioritzaran les sol·licituds que puguin participar en les altres dues sessions programades dins del cicle i/o que formin part del sector de la joieria responsable. Més informació i inscripcions aquí.
  • 28 de setembre de 2023 de 18:30h a 20:00h. Sessió en línia, amb la participació de representants de les diferents entitats de Finances Ètiques presents al nostre país. Coorganitzada amb l'Ateneu Cooperatiu Alt Pirineu i Aran i LaCoordi.cat. Requereix inscripció prèvia a: https://serveis.acapa.cat/program/formacio-per-coneixer-les-entitats-de-finances-etiques
  • 11 d'octubre de 2023 de 18:30h a 20:00h. Sessió presencial, especialment dirigida (encara que no exclusivament) a organitzacions de cooperació al desenvolupament. Lloc: Sala d'actes de LaFede.cat (C. Tàpies, 1-3, 08001 Barcelona). Requereix inscripció prèvia a: https://forms.office.com/e/5mqCdax1Wa  

Per a qualsevol consulta o ampliació d'informació, posa't en contacte amb nosaltres a través del correu catalunya@oikocredit.org o del telèfon 934416306.

La participació en aquestes formacions compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, en el marc del projecte "Promovent un consum i producció sostenibles i equitatius a través del comerç just i les finances ètiques" subvencionat per la 6a convocatòria "Impuls Socioeconòmic del Territori" de l'any 2022.

« Atrás

Archivo de noticias

« Previous Next »

marzo 2024

diciembre 2023

noviembre

octubre

septiembre

agosto

julio

junio

mayo

abril

marzo

febrero

enero

noviembre 2022

octubre