¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

FETS i Oikocredit promovem l'elaboració de TFG's vinculats a APS i les Finances Ètiques a la UPF

FETS i Oikocredit promovem l'elaboració de TFG's vinculats a APS i les Finances Ètiques a la UPF

pexels-canva-studio-3153207.jpgmartes, 22 de noviembre de 2022 16:49

Si estudies una carrera dins la facultat d'Economia de la UPF, Oikocredit Catalunya i FETS - Finançament Ètic i Solidari et proposem fer el TFG sobre alguna temàtica relacionada amb les Finances Ètiques i t'hi donem suport.

Dins el marc del projecte conjunt entre FETS i Oikocredit Catalunya per donar a conèixer les Finances Ètiques a la nostra societat i en especial en l'àmbit universitari, proposem diverses temàtiques relacionades amb el sector per poder dur a terme Treballs de Fi de Grau de carreres de l'àmbit de les ciències socials.

pexels-fauxels-3184312

Per dur a terme els TFG utilitzarem la metodologia de l'Aprenentatge Servei, en base a la qual des de FETS i Oikocredit oferim formació i suport a les estudiants, i a canvi demanem que el TFG pugui cobrir alguna necessitat pràctica del sector de les Finances Ètiques o bé ajudar a difondre-les en la nostra societat, i d'aquesta manera contribuir a què cada vegada més les decisions de consum de serveis financers de la ciutadania tinguin un impacte positiu en la comunitat.

Tot i que estem obertes a donar suport en qualsevol treball i temàtica relacionada amb les Finances Ètiques, les propostes de temes que ara mateix plantegem són les següents:

  1. L’impacte de gènere a les finances ètiques. Anàlisi de gènere dels projectes finançats per les entitats de finances ètiques a Catalunya.
  2. Estudi comparatiu dels sistemes d’avaluació ètico-social entre diferents projectes de finances ètiques i de finances convencionals.
  3. Anàlisi del perfil de les persones usuàries de la Banca Ètica a Catalunya/Estat Espanyol.
  4. Anàlisi crítica del S&P Dow Jones Sustainability Index.
  5. Estudi del grau d'ús de les Finances Ètiques per part de les ONG de cooperació al desenvolupament.

Aquí pots descarregar una guia més detallada de les diferents propostes amb preguntes clau i recursos d'informació per començar a pensar en el TFG (en aquest cas són propostes dirigides a estudiants de la Facultat d'Economia i Empresa de la UPF, però si ets d'una altra universitat o nivell d'estudis i hi tens interès, posa't en contacte amb nosaltres i parlem-ne!). Sempre recomanem que el TFG es pugui dur a terme en grup, però si el vols fer individual també ens adaptem.

Per rebre l'assessorament i el suport i cercar-te un tutor/a acadèmic en cas que sigui necessari, posa't en contacte amb nosaltres al correu catalunya@oikocredit.org o bé al telèfon 93 441 63 06.

« Atrás

Archivo de noticias

« Previous Next »

marzo 2024

diciembre 2023

noviembre

octubre

septiembre

agosto

julio

junio

mayo

abril

marzo

febrero

enero

noviembre 2022

octubre