¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

Jornada sobre Comerç Just i Finances Ètiques el 19 de maig

Jornada sobre Comerç Just i Finances Ètiques el 19 de maig

cartell-jornada-comercio-justo-finanzas-eticas-19-mayo-2023.jpegviernes, 19 de mayo de 2023 20:55

El proper divendres 19 de maig celebrarem una Jornada sobre Comerç Just i Finances Ètiques en format presencial (matí) i online (tarda). En ella debatrem sobre medi ambient, sobirania alimentària, i la relació entre finances ètiques i comerç just. I també comptarem amb la veu de dues productores del Sud.

Oikocredit i LaCoordi.cat, junt amb el programa Biblioteques sense fronteres, organitzem aquesta jornada sobre Comerç Just i Finances Ètiques, que pretén ser un espai d'Intercanvi d'experiències sobre medi ambient, finances ètiques i Comerç Just (en el marc dels actes al voltant del Dia Mundial del Comerç Just d'aquest mes de maig).

cartell-jornada-comercio-justo-finanzas-eticas-19-mayo-2023

La jornada (que es durà a terme en castellà) constarà de dues sessions diferenciades (una presencial, i l'altra online amb retransmissió per streaming):

 12 h  Intercanvi d’experiències al Grup ECOS (c/ Casp 43, bxs).

Amb Clàudia Jiménez, responsable de la CLAC del Salvador (Coordinadora Llatinoamericana de Petits Productors i Productores de Comerç Just), i Ana Maria Gutiérrez, productora de cafè i sucre de canya de la cooperativa ATAISI de El Salvador.

Ambdues parlaran de les seves línies de treball actual des de dues visions complementàries (la d’una camperola productora de cafè i una membre de la CLAC) i especialment la seva tasca per mitigar els efectes del canvi climàtic i preservar el medi ambient.

13.30 h Espai d’intercanvi informal

Dinar a peu dret, amb productes ecològics i de comerç just oferts per Càtering Tsuru.

17 h en línia: Veus del comerç just

  • L’impacte del comerç just en la vida de les productores i les seves comunitats. Amb Clàudia Jiménez, de la CLAC del Salvador i Ana Maria Gutiérrez, de la cooperativa ATAISI del Salvador.
  • Les Finances Ètiques en el finançament del sector del Comerç Just i la promoció de la Sobirania  Alimentària. Amb David Díaz de Quijano, d’Oikocredit Catalunya.
  • Visionat del documental Os pousos do café. Una historia de amizade e comercio xusto. Produït per Solidariedade Internacional de Galicia.

Modera Laura Pérez, representant de LaCoordi i membre d’Alternativa3.

Cal inscripció prèvia per a les diferents activitats en aquest formulari (o per correu electrònic a catalunya@oikocredit.org). L’activitat compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Aquesta activitat és possible gràcies al suport de l'Ajuntament de Barcelona en el marc del projecte "Promovent un consum i producció sostenibles i equitatius a través del comerç just i les
finances ètiques" dins de la convocatòria de subvencions "Impulsem el que fas 2022".

« Atrás

Archivo de noticias

« Previous Next »

mayo 2024

marzo

diciembre 2023

noviembre

octubre

septiembre

agosto

julio

junio

mayo

abril

marzo

febrero

enero

noviembre 2022

octubre