¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

A Oikocredit Catalunya estem ampliant la nostra Junta Directiva, afegeix-t’hi!

A Oikocredit Catalunya estem ampliant la nostra Junta Directiva, afegeix-t’hi!

juntajueves, 04 de abril de 2019 12:51

Oikocredit Catalunya és l’Associació de Suport a Oikocredit Internacional que treballa a l’àrea del Nord-est de la península. A la nostra oficina de Catalunya bàsicament ens encarreguem de les gestions administratives i de representació relacionades amb les inversions dels nostres socis/es, que s’envien a la seu central de la cooperativa a Holanda, i a la difusió i promoció de les Finances Ètiques en general, i d'Oikocredit en concret. Però una part molt important de la nostra feina la portem a terme gràcies a la col·laboració de voluntàries i voluntaris.

Junta Directiva d'Oikocredit Catalunya

Som una associació democràtica i participativa, per la qual cosa el nostre màxim òrgan de gestió és la Junta Directiva, escollida anualment per la nostra assemblea. Actualment estem en fase de renovació i ampliació dels membres que en base voluntària formen part de la nostra Junta Directiva, i per tant estem buscant persones que se sentin identificades amb alguna o algunes de les diferents temàtiques:

 • Coneixements en comunicació, periodisme, publicitat, i habilitats comunicatives en general
 • Coneixement del sector financer, de l’Economia Social i Solidària, o amb coneixements legals
 • Coneixements en gestió associativa, comptabilitat, administració, etc.
 • Coneixements sobre educació, pedagogia, metodologies educatives com ara l’Aprenentatge Servei, etc.
 • Residents a rodalies de Barcelona o Barcelona ciutat (tot i que no indispensable)

Fem èmfasi en la nostra voluntat de tenir paritat de gènere a la Junta Directiva d’Oikocredit, per tant, centrem el focus de l’ampliació de membres especialment en les dones, ja que actualment el nostre òrgan de gestió està força masculinitzat.

Què t’aportarà la participació a la Junta Directiva d’Oikocredit Catalunya?

 • Conèixer més a fons el sector de les Finances Ètiques i l’Economia Solidària al nostre país
 • Conèixer com treballa una entitat internacional cooperativa de Finances Ètiques com és Oikocredit Internacional
  Experiència en la gestió d’associacions
 • Experiència en activitats de comunicació i màrqueting social
  Accés a formacions pròpies d’Oikocredit Internacional sobre el sector de les microfinances i sobre les Finances Ètiques per al desenvolupament dels països del Sud

Què implica formar part de la Junta?

La Junta Directiva se sol reunir un cop al mes a Barcelona, per fer seguiment i planificació de les activitats i la gestió de l’associació, i entre les reunions presencials es fa seguiment d’alguns temes a través de correu electrònic. Puntualment les persones que formen part de la Junta Directiva també poden encarregar-se d’alguna activitat concreta, en funció dels seus interessos, capacitats i disponibilitat.

Busquem gent amb interès a promoure les Finances Ètiques i l’Economia Social i Solidària al nostre país. I tota aportació i col·laboració és benvinguda, sense necessitat de ser un gran expert o experta en cap de les àrees temàtiques que exposàvem més amunt. La nostra Junta Directiva està formada per gent de perfils i orígens molt diversos, i això és el que la fa plural i rica. Així que si creus que et podria interessar formar part activa d’Oikocredit i de les Finances Ètiques al nostre país, posa’t en contacte amb nosaltres al correu-e catalunya@oikocredit.org o bé al telèfon 93 441 63 06 i te n’explicarem més detalls!

« Atrás

Archivo de noticias

« Previous Next »

mayo 2024

marzo

diciembre 2023

noviembre

octubre

septiembre

agosto

julio

junio

mayo

abril

marzo

febrero

enero

noviembre 2022

octubre