¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

Seguim avançant plegades!

Seguim avançant plegades!

Segell.pngmartes, 16 de enero de 2018 15:28

Compartim amb vosaltres les dades del Balanç Social d’Oikocredit Catalunya publicat l’any 2016 en col·laboració amb la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya. Alhora adjuntem els compromisos que vam proposar-nos assolir pel 2017. Seguim treballant per incrementar el grau de transparència i l’auto-exigència de l'entitat per complir els valors de l’Economia Solidària, i ens enorgullim de que així ho reflecteixi el nostre últim Balanç Social. Per nosaltres seguir avançant cap a la transformació global és un principi irrenunciable.

Balanç Social 2016 i compromisos pel 2017.

L’any 2016 a Oikocredit Catalunya comptàvem amb 876 membres a l’organització. Aquests estaven repartits entre socis/es (essent el gruix més gran de membres), treballadors, voluntaris/es i organitzacions sòcies.

En termes econòmics, l’entitat va tancar l’exercici de 2016 amb superàvit, confirmant la solidesa de les finances ètiques i de la gestió responsable d’Oikocredit Catalunya. Cal remarcar que l’entitat no va rebre cap subvenció i que el balanç positiu es deu fonamentalment a la facturació de serveis, i en segon lloc a les quotes i donatius de socis i sòcies.

El 53% dels membres de l’entitat eren dones, fet que ens col·locava molt per sobre de la mitjana de l’any anterior. Pel que fa a l’aprovació del pressupost i pla d'actuació d’Oikocredit Catalunya, un 73% de les persones que van configurar-lo eren dones també. Malgrat tenir una forta presència femenina en aquests dos camps, l’any 2016 teníem un dèficit paritari entre els càrrecs societaris on només un 25% eren dones. És per això que ens vam comprometre en augmentar el percentatge de cara l’any 2017, i així ho hem fet, superant el 30% de càrrecs societaris femenins.

Dins el camp de les finances ètiques ens van atorgar un 4/4 en puntuació, obtenint així puntuació màxima. El 99% dels nostres recursos financers estaven dipositats a les finances ètiques. A banda d’això, a Oikocredit Catalunya intercooperem amb entitats que ofereixen el mateix producte o servei, utilitzem programari lliure, els salaris i altres remuneracions són totalment públics i l’organització duu a terme mesures de conciliació.

Pel que fa a medi ambient, l’entitat va rebre un 7/7 obtenint de nou la puntuació màxima. Comptem amb un servei de subministrament elèctric del 100% d'origen renovable, pràctiques d’estalvi i eficiència de l’aigua, pràctiques d’estalvi i eficiència energètica, consum i ús d’aliments ecològics i de comerç just, pràctiques formals de prevenció de residus, ús de paper reciclat i certificat i consum d’aliments de circuits de proximitat per als nostres actes públics que utilizen servei de càtering.

A banda d’això, a Oikocredit Catalunya vam dedicar 84 hores anuals de formació als treballadors.

Malgrat el balanç enormement positiu, tenim un compromís irrenunciable per seguir avançant. És per això que pel 2017 ens vam proposar tres punts de millora: Augmentar la presència femenina entre els càrrecs societaris, fet que hem assolit com hem comentat anteriorment; Portar a terme més activitats conjuntes entre socis/es, ja siguin informatives, de debat o de formació, fet que també hem acomplert duent a terme quatre ‘’cafès-tertúlia’’ al llarg de 2017; Finalment, tenir un protocol intern contra l’assetjament sexual i de gènere, protocol que ja hem aprovat enguany entre els socis/es de l’entitat.

Últim cafè-tertúlia d'Oikocredit Catalunya de l'any 2017

Gràcies per seguir confiant en nosaltres, junts seguim avançant cap el canvi i la transformació global. Som alternativa, som Oikocredit Catalunya.

Linked documents
TitleFilesizeMIME-type
Balanc-Social-Basic-Oikocredit-DEF.pdf168.3 kBapplication/pdfdownload
Balanc-Social-Oikocredit-DEF.pdf5.8 MBapplication/pdfdownload

« Atrás

Archivo de noticias

« Previous Next »

mayo 2024

marzo

diciembre 2023

noviembre

octubre

septiembre

agosto

julio

junio

mayo

abril

marzo

febrero

enero

noviembre 2022

octubre