¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

Aprenentatge Servei i Finances Ètiques: Nova convocatòria d'Oikocredit i la Fundació Bofill

Aprenentatge Servei i Finances Ètiques: Nova convocatòria d'Oikocredit i la Fundació Bofill

aprenentatge-servei-i-finances-etiques-2016-17.pngmiércoles, 21 de septiembre de 2016 12:16

Fins el 19 d'octubre es poden presentar projectes a la convocatòria d'ajuts per projectes d'Aprenentatge Servei i Finances Ètiques d'Oikocredit i la Fundació Jaume Bofill. La present convocatòria, que enguany arriba a la seva 3a edició, està dotada amb 1.500 € que es poden destinar a cobrir les despeses de materials i recursos educatius dels projectes.

 L'Aprenentatge Servei (APS) és una metodologia educativa que implica una primera fase formativa (Aprenentatge) i una segona fase de "retorn" a la societat (Servei) per part dels i les alumnes a través d'activitats de voluntariat molt diverses. Aquesta activitat es realitza en col·laboració amb el Centre Promotor, amb la convicció que és oportú apropar aquests projectes als i les joves, ja que les entitats de Finances Ètiques treballen per obtenir beneficis socials finançant activitats econòmiques que tinguin un impacte social positiu. Els suports s'adrecen a tots els centres i institucions educatives, tant de l'àmbit formal com del no formal, i a entitats socials no lucratives de Catalunya que es proposin desenvolupar projectes d'aprenentatge servei en l'àmbit de les Finances Ètiques durant el curs 2016-2017.

Pots llegir més sobre l'Aprenentatge Servei relacionat amb les Finances Ètiques en aquest article d'en Martí Boneta al blog APS Valors. O també pots veure en aquest vídeo el projecte que van dur a terme l'any passat des de l'Institut Miquel Biada de Mataró. Al projecte Biabanca, alumnes d’Educació Secundària i de Cicle Mitjà de Gestió Administrativa van fer un assessorament financer a companys/es que havien de realitzar un pla d’empresa. Un exemple d’ajuda entre iguals i aprenentatges relacionats amb les finances ètiques.

Més informació sobre la convocatòria a la pàgina web de la Fundació Jaume Bofill.

« Atrás

Archivo de noticias

« Previous Next »

mayo 2024

marzo

diciembre 2023

noviembre

octubre

septiembre

agosto

julio

junio

mayo

abril

marzo

febrero

enero

noviembre 2022

octubre