Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Oikocredit, Triodos Investment Management i Fidosa inverteixen en energia hidroelèctrica a Guatemala

Oikocredit, Triodos Investment Management i Fidosa inverteixen en energia hidroelèctrica a Guatemala

Ixtal-hydropower-plant-San-Marcos-Guatemala-1.jpgasteazkena, 23 de azaroak de 2016

L'inversor social Oikocredit, l'inversor d'impacte Triodos Investment Management i el Grup Financer d'Occident (Fidosa), un banc guatemalenc, han format un equip per finançar els USD 8,2 milions requerits per al desenvolupament de dues plantes hidroelèctriques a fil d'aigua en el Departament de San Marcos a Guatemala.

Planta hidroelèctrica a Guatemala finançada amb criteris de banca ètica.

L'acord marca l'entrada d'Oikocredit al finançament d'energies renovables al país.

Afavorit per la firma guatemalenca Grupo Kin, les dues plantes hidroelèctriques de petita escala, Ixtal i Xolhuitz, tenen una capacitat combinada de 3,8MW. Ambdues plantes subministraran energia a la xarxa elèctrica nacional de Guatemala i juntes poden produir suficient electricitat per 3.280 llars. Ixtal i Xolhuitz ajudaran a reduir la petjada de carboni de Guatemala: cada MWh generat per les plantes de mitjana estalviarà 0,6 tones d'emissions equivalents de diòxid de carboni en comparació dels combustibles fòssils.

David ten Kroode, gerent d'energies renovables d'Oikocredit, va assenyalar: “Estem orgullosos de donar suport a l'accés a llarg termini a energia neta a Guatemala. El compromís d'Oikocredit amb l'energia renovable forma part del nostre triple resultat final en finançar a organitzacions sòcies que són financerament sostenibles, tenen un impacte social positiu i protegeixen el medi ambient. La hidroelectricitat és solament un aspecte de la cartera del nostre equip, la qual també inclou projectes d'energia solar, eòlica i de biogàs”.

Gerrit-Jan Brunink, gerent sènior d'inversions en energia & clima de Triodos Investment Management, va comentar: “Després d'haver participat en diversos projectes mitjans i grans d'energies renovables en mercats emergents, estem particularment molt complaguts de també poder servir a petits projectes de plantes hidroelèctriques a fil d'aigua tals com Ixtal i Xolhuitz a Guatemala. Els projectes d'aquesta magnitud proporcionen energia neta i rendible, però sovint experimenten dificultats per atreure finançament a llarg termini. La nostra estreta cooperació amb Oikocredit i Fidosa en aquesta transacció demostra que és possible desbloquejar encara més aquest segment del mercat”.

Quan Oikocredit i Triodos Investment Management van avaluar Ixtal i Xolhuitz van parar esment particular als criteris ambientals i socials. Ambdues plantes estan situades en el mateix riu en àrees usades primordialment per al cultiu de cafè i han donat ocupació a persones de les comunitats properes. El desenvolupador i operador, Grupo Kin, continua promovent forts vincles amb les persones locals i monitorejant l'impacte ambiental, i presenta informes regulars al Ministeri d'Ambient i Recursos Naturals de Guatemala.

María Mercedes Álvarez, gerent de sindicacions de Fidosa, va dir: “Fidosa ha desenvolupat una relació amb Oikocredit i Triodos específicament pel cofinançament de projectes d'energies renovables amb un impacte social i ambiental positiu a Guatemala. La nostra experiència ha estat extremadament satisfactòria gràcies al coneixement tècnic i professional dels nostres co- finançadors”.

Jose Ricardo Chacón, Director Executiu del Grupo Kin, va afegir: “És gratificant trobar suport i oportunitats en Oikocredit i Triodos. Conjuntament amb Fidosa, hem pogut enfortir els nostres projectes d'energies renovables mitjançant l'avaluació rigorosa d'aspectes ambientals, tècnics i socials. Aquesta relació ens ajudarà a aconseguir millors resultats”.

El 2014, el 52% de l'energia produïda a Guatemala provenia de fonts renovables. Guatemala està compromesa amb el foment de la producció d'energies netes i s'espera un augment en la capacitat renovable per reduir els preus de l'electricitat a llarg termini.

Planta hidroelèctrica a Guatemala finançada amb criteris de banca ètica.

« Atrás