Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Donar suport als productors locals de mel i fruits secs

Donar suport als productors locals de mel i fruits secs

green-ke-11.jpgastelehena, 07 de azaroak de 2016

«La recent expansió del negoci de Greenforest a Kenya no només brinda ocupació al personal que treballa en la nostra planta de producció, sinó que també genera ocupació indirecta per als agricultors i proveïdors locals dels qui obtenim els productes», diu Athanas Matheka, el fundador i director general de Greenforest Foods Limited. Ell no té dubtes sobre la important funció que compleix la seva empresa en la millora de la qualitat de vida dels productors rurals de Kenya.

La organització sòcia d’Oikocredit, Greenforest Foods Limited, és una empresa familiar fundada el 2001 que es dedica al processament d'aliments naturals i la producció de mel pura i fruits secs comestibles per al mercat kenyà. Des del principi, Oikocredit va considerar a Greenforest un soci convincent, a causa del seu impacte social clar i positiu sobre la vida dels petits productors a més del seu potencial per créixer en el futur.

Greenforest Kenya
Abans de la seva relació amb Oikocredit, Greenforest ja havia establert una marca molt forta per als seus productes naturals purs. Cap al 2014 era considerat un líder al mercat, ja que tenia un 35% de participació al mercat de mel i seguia en expansió, i recentment va entrar al sector de fruits secs comestibles, on va aconseguir el 8% de quota de mercat. En aquesta època, Greenforest buscava un soci financer per a la compra d'equips de processament i embalatge per a la seva línia de productes de fruits secs comestibles. Oikocredit semblava ser la millor opció i es va associar amb Greenforest el 2014. El préstec d’Oikocredit, de KES 14 milions (€ 128 000) està sent utilitzat per finançar equips d'empaquetat i com a capital de treball.
La cadena de proveïment de Kenya, inestable i poc desenvolupada, va fer que Greenforest hagués d'obtenir moltes de les seves matèries primeres a l'estranger. No obstant això, en els últims anys l'empresa ha donat passos importants per comprar els seus productes a productors de Kenya. Un exemple que ve al cas és la societat de Greenforest amb USAID, que forma part del Projecte Empreses de Cadena de Valor Agrícola de Kenya (Kenya Agricultural Value Chain Enterprise Project, KAVES). El projecte té com a objectiu desenvolupar les cadenes de valor a Kenya i mobilitzar als agricultors, brindar assistència tècnica i un mercat estable. Inicialment, es va contractar a 3000 agricultors locals. El projecte va donar com resultat una major productivitat i ingressos més alts.

Desenvolupament de capacitats

Per brindar més suport a les operacions de Greenforest, Oikocredit va iniciar un programa de desenvolupament de capacitats al juliol de 2015 destinat a millorar la comercialització i marca de la seva línia de productes de fruits secs. El programa va incloure promocions i campanyes, entre elles, el redisseny de l’empaquetat dels seus productes per fer-los destacar. Això també va incloure crear consciència sobre els beneficis nutricionals del consum de fruits secs (la participació de Greenforest al mercat de fruits secs comestibles ha assolit un 10% el 2016 i continua creixent).

Futur brillant

El suport d’Oikocredit a Greenforest continuarà en el futur, amb plans de finançament addicionals. A més, l'empresa es mudarà a una instal·lació que té el doble de grandària que la seva planta actual. El 2016, l'empresa Greenforest ofereix ocupació a 25 persones treballadores de fàbrica, i sis persones més treballen per al seu projecte amb USAID.
Les ambicions de l’Athanas Matheka per al futur són impressionants: Desitja millorar la qualitat de vida de les famílies de les àrees rurals de Kenya i reduir el conflicte entorn dels recursos. Quin és el mitjà per aconseguir aquest objectiu? Conrear cacauets. Llegeix-ne més aquí.

« Atrás