Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

Oikocredit inverteix 8 milions de dòlars en el banc de Mongòlia, XacBank

Oikocredit inverteix 8 milions de dòlars en el banc de Mongòlia, XacBank

asteartea, 21 de ekainak de 2016

Oikocredit ha unit vuit inversors més en un préstec sindicat a XacBank a Mongòlia, que ascendeix a 108,5 milions de dòlars. Prop de 30 milions de la línia de crèdit aniran dedicats purament a donar suport a les empreses la propietat de les quals sigui de dones i a micro, petites i mitjanes empreses.

XacBank és una empresa de Mongòlia de serveis bancaris i financers amb seu a Ulaanbaatar, que ofereix una gamma completa de serveis financers als consumidors, microempresaris i les petites i mitjanes empreses (PIME) a les zones rurals i urbanes. Aquesta transacció de sindicació d'un banc comercial de Mongòlia és la més gran feta fins avui.

Els 108,5 milions del préstec sindicat van ser coorganitzats per IFC, membre del Grup del Banc Mundial i el banc de desenvolupament holandès FMO.

El gerent de país de Oikocredit per a Kirguizistan, Shabdan Tagaev, que és responsable de la cartera d'Àsia Central i Mongòlia, va dir que per Oikocredit era un plaer ser part d'aquest préstec sindicat. "Aquest és el préstec més gran fins avui a Mongòlia, i estem contents de poder col•laborar-hi amb tantes organitzacions d'alta qualitat i d'idees afins. XacBank té una sòlida reputació a Mongòlia, i comparteix la triple línia de base d’Oikocredit dels objectius socials, mediambientals i de finances. Creiem que aquest préstec sindicat proporcionarà al banc un capital molt necessari a llarg termini per capacitar a més persones a Mongòlia ", va dir Tagaev.


Amartuvshin Hanibal, President de XacBank, va assegurar: "Aquest finançament demostra la confiança que l’IFC i d’altres co-prestadors globals tenen en XacBank i envia un senyal positiu al mercat. Creiem que aquest finançament tindrà un gran impacte en les empreses locals, les ocupacions i el desenvolupament econòmic ".

Sent una de les institucions financeres amb orientació social més reconeguda a Mongòlia, XacBank ha guanyat diversos premis d'acompliment social entre ells un de CGAP. El banc també és pionera en el camp de les finances d'energia neta.

La línia de crèdit comprèn un ‘préstec A’ d l’IFC de 15 milions de dòlars i un total de 93,5 milions dels ‘B’ i ‘préstecs paral•lels’ de vuit institucions financeres internacionals, com Oikocredit. El préstec de 108,5 milions inclou el següent: 15 milions de l’IFC, 25 milions del FMO, 15 milions de Women Entrepreneurs Fund, 10 milions del Finnfund, 10 milions de l’IIB, 10 milions de Swedfund, 8 milions d’Obviam, 8 milions d’Oikocredit i 7,5 milions d’AfrAsia Bank.

XacBank és soci de Oikocredit des del 2005.

« Atrás