¡Participa en Oikocredit! Selecciona la región en la que vives

Cerrar la ventana
Sevilla Catalunya Euskadi

¿Qué son las Asociaciones de Apoyo?

Las Asociaciones de Apoyo a Oikocredit son colectivos de personas voluntarias constituidas legalmente en forma de asociaciones sin ánimo de lucro. Los socios y socias de estas asociaciones llevan a cabo tareas de sensibilización y difusión de la misión de Oikocredit y son una parte muy importante de la organización. Las Asociaciones de Apoyo son socias directas de la cooperativa Oikocredit Internacional, y como tales, representan en ella a todos sus socios y socias de España. Actualmente existen 3 Asociaciones de Apoyo: País Vasco, Catalunya y Sevilla.

También existe un grupo de voluntariado activo en Madrid (puedes encontrar más información sobre este grupo y sus actividades en: www.madrid.oikocredit.es).

Buscar

Biabanca, el projecte de banca a les aules

Biabanca, el projecte de banca a les aules

Biabancajueves, 02 de julio de 2015

Els alumnes de tercer d'ESO de l'IES Miquel Biada de Mataró impulsen Biabanca, una banca ètica, en el marc d'un procés d'aprenentatge significatiu. D'aquesta manera, han convertit la seva aula en una oficina bancària, cosa que els ha permès veure com funciona el sistema financer i que existeix un model alternatiu al dels bancs convencionals.



Aquest projecte, però, no s'ha quedat només dins l'aula, ha anat més enllà i s'ha coordinat amb els estudiants de Formació Professional (FP) i els casals d'avis de la ciutat. En el primer cas, ha assessorat varis projectes d'empresa dels alumnes d'FP, que formaven part del currículum d'una matèria lectiva. En la part de recerca de finançament de l'assignatura de grau, havien de recórrer a Biabanca, que, al seu torn, han estudiat la viabilitat del projecte i, quan ha convingut, l'han assessorat.

Pel que fa als casals d'avis, part de l'aprenentatge significatiu ha consistit en explicar a la gent gran en què consistia Biabanca i el funcionament d'aquest tipus d'entitat financera. L'equip docent ha fet una molt bona valoració d'aquest projecte, han assegurat que és molt complet i els ha permès veure que existeix una banca completament diferent i amb valors nous.

Oikocredit va col·laborar, conjuntament amb la Fundació Bofill, a finançar l'aprenentatge de Biabanca, així com amb formació als professors i esudiants que hi han participat.

« Enrere