Inbertitzeko prest? Aukeratu bizi zaren eskualdea

Lehioa iztea
Sevilla Catalunya Euskadi

Zer dira laguntza erakundeak?

Oikocredit-ren laguntza erakundeak legalki irabazi asmorik gabeko erakundeak sortzen duten pertsona boluntarioen multzoa da. Bazkideak erakundearen parte oso garrantzitsua dira eta sentsibilizazio eta hedapen ekintzak betetzen dituzte. Laguntza erakundeak Nazioarteko Oikocrediten bazkide zuzenak dira eta Espainiako bazkide guztiak ordezkatzen ditu. Gaur egun Espainian hiru laguntza erakunde daude: Euskadi, Catalunya eta Sevilla.

Boluntario talde aktibo bat ere Madrilen dago (talde honi eta bere jarduerei buruzko informazio gehiago esteka honetan daukazu: www.madrid.oikocredit.es.)

Bilatu

La mirada darrere de l'objectiu

La mirada darrere de l'objectiu

opmeer-reports-at-work-newsletter.jpgasteartea, 27 de maiatzak de 2014

Durant 16 mesos, la parella holandesa formada per Wim i Pauline Opmeer va viatjar 34.000 km en la seva camioneta a través d'Amèrica Llatina. El duo holandès, Opmeer Reports (Opmeer informa), va visitar més de 15 països, nombroses organitzacions agrícoles i de microfinaces, i algunes oficines d'Oikocredit aportant anècdotes, vídeos i fotos professionals. La parella va tornar fa poc temps als Països Baixos, on vam parlar amb ells sobre les seves experiències.

Durant 16 mesos, la parella holandesa formada per Wim i Pauline Opmeer va viatjar 34.000 km en la seva camioneta a través d'Amèrica Llatina. El duo holandès, Opmeer Reports (Opmeer informa), va visitar més de 15 països, nombroses organitzacions agrícoles i de microfinances, i algunes oficines d'Oikocredit aportant anècdotes, vídeos i fotos professionals. La parella va tornar fa poc temps als Països Baixos, on vam parlar amb ells sobre les seves experiències.

Aquest viatge ha canviat la vostra percepció sobre el treball d'Oikocredit?

Sens dubte ha enfortit la nostra fe en la inversió social, especialment en les mcrofinances. Després d'haver fotografiat i entrevistat més de 120 prestataris de microfinances, hem vist com el recurs de les microfinances és una manera sostenible d'apoderar les persones. Vam ser testimonis de com és de sostenible recolzar les persones que tenen una idea per una empresa en la seva comunitat local. Quan la idea parteix de la mateixa gent, la que coneix el mercat, la que pren la iniciativa d'elaborar un pla de negocis i obtenir un préstec, la seva efectivitat per ajudar les persones a canviar les seves vides és sempre major.

En la vostra opinió, Quin valor agregat aporta Oikocredit a les organitzacions que recolza?

Quan vam parlar amb les organitzacions recolzades per Oikocredit, el que ens van dir va ser que la visió a llarg termini d'Oikocredit era el seu valor agregat. També vam veure com n'estan de compromesos els gerents de país d'Oikocredit amb les organitzacions finançades. Per a ells, no es tracta simplement de proporcionar capital, sinó també d'aconsellar, oferir capacitació i compartir millors pràctiques. Segons ells, tots aquests factors van ser clau per triar treballar amb Oikocredit.

Quina organització de les que vau visitar us va impactar més?

Després de visitar tantes organitzacions recolzades per Oikocredit, la que va tenir major impacte en nosaltres va ser la cooperativa de productors d'alpaca COOPECAN, a Perú. Després d'un ardu viatge d'ascens en els Andes vam conèixer Nicomedes Cochama Yava, un productor d'alpaca que treballa a 5.000 metres sobre el nivell del mar. Vam quedar sorpresos per les condicions espartanes en les quals vivia i el clima extrem que havia de suportar tots els dies. Per pasturar el seu ramat, Nicomedes viu sol la major part de l'any en una barraca de tova sense aigua corrent o electricitat. Ni tan sols una estufa per cuinar. Encara que aquesta vida semblava molt difícil, va ser meravellós ser testimonis de com formar part de la cooperativa l'estava ajudant a perfeccionar els seus mètodes de producció, la qualitat de la llana i els seus ingressos.

Què va ser el més important del vostre viatge?

Per nosaltres sens dubte va ser CAPUCAS, una cooperativa de cafè a Hondures. Vam ser-hi durant cinc dies; tothom a CAPUCAS ens va donar una càlida benvinguda, i també el gerent de país d'Oikocredit, Gerardo López. Vam poder observar diversos aspectes de la cooperativa i parlar amb molts dels seus membres, que estaven entusiasmats per explicar la seva història. Durant la nostra estada, vam ser testimonis de com la cooperativa creava llocs de treball per les persones joves alhora que desenvolupava un esperit comunitari. També va ser gratificant veure com la cooperativa ajudava un grup de dones a iniciar la seva pròpia empresa.

Wim i Pauline Opmeer visitant Capucas, empresa hondurenya finançada per Oikocredit segons criteris de banca ètica

« Atrás